Θέατρο

«Το μέντιουμ»

«Το μέντιουμ»

Μία νέα ομάδα όπερας, η The Medium Project παρουσιάζει το έργο του Τζιαν Κάρλο Μενόττι  για τα όρια ανάμεσα στον πραγματικό και τον μεταφυσικό κόσμο στο Βeton7

Πόσο ανάγκη έχουμε το ψέμα για να ζήσουμε;

Το Μέντιουμ πραγματεύεται την ιστορία της Μαντάμ Φλόρα, μιας απατεώνισσας πνευματίστριας, η οποία με τη βοήθεια της κόρης της και του μουγγού υπηρέτη της, εξαπατά γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι μπορεί να τους φέρει σε επαφή με τα πνεύματά τους.

Παρά το απόκοσμο περιβάλλον της όπερας και τη μακάβρια κατάληξή της, Το Μέντιουμ είναι πρωτίστως ένα έργο ιδεών, αφού περιγράφει αφενός την τραγωδία μιας γυναίκας που παγιδεύεται ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο, που αδυνατεί να κατανοήσει, και τον μεταφυσικό, τον οποίο απορρίπτει, και αφετέρου το δράμα των πελατών της, που αρνούνται να ζήσουν χωρίς το ζωτικό ψέμα που η Μαντάμ Φλόρα ιδιοτελώς τους προσφέρει.

Το έργο του Ιταλο-αμερικανού πολυσχιδούς και δημοφιλούς συνθέτη και λιμπρετίστα Τζιαν Κάρλο Μενόττι έκανε την πρώτη του πρεμιέρα στις 8 Μαΐου του 1946. Το 1951 γυρίστηκε σε κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του ίδιου του Μενόττι και έως σήμερα μνημονεύεται ως παράδειγμα μεταφοράς όπερας στη μεγάλη οθόνη.

Η μουσική της όπερας, μελωδική κι αρμονική, είναι επηρεασμένη από την αμερικανική «δημοφιλή» μουσική και τη τζαζ και χαρακτηρίζεται από τις μουσικές εναλλαγές και τους σφιχτούς ρυθμούς.

Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας

Σκηνικά – κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος

Ερμηνεύουν: Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Λητώ Μεσσήνη, Αλέξης Ζερβάνος, Ειρήνη Φωτεινάκη, Αντωνία Δεσπούλη, Μιχάλης Ψύρρας

Πιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης, Δημήτρης Μαρίνος, Γιάννης Γιαννόπουλος

Παρασκευή και Σάββατο  11, 12, 18, 19, 25, 26 Οκτωβρίου & 1, 2, 8, 9, 15, 16 Νοεμβρίου

Ώρα παραστάσεων: 21.00

Τιμή Εισιτηρίου: 10€ Κανονικό & 5€ Φοιτητικό, Ανέργων

Kέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7, Πύδνας 7 Βοτανικός, τηλ. 210-7512625

Κάθε Παρασκευή από 11/10, στις 20:30, μισή ώρα πριν από την παράσταση, προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και της επιστήμης σχολιάζουν πάνω στο έργο του Μενόττι -ή με αφορμή αυτό.

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews