Βιβλίο

«Μοντεχρίστο»

«Μοντεχρίστο»

του Μάρτιν Ζούτερ από τις εκδόσεις Πατάκη

Όταν το Intercity ακινητοποιείται ξαφνικά, ο Γιόνας Μπραντ ούτε που µπορεί να διανοηθεί την περιπέτεια στην οποία θα µπλεχτεί.  Έξω υπάρχει ένας νεκρός κι ο Μπραντ κινηµατογραφεί µε την κάµερά του τη βαριά ατµόσφαιρα που επικρατεί στην τραπεζαρία του τρένου και κάνει ερωτήσεις στους επιβάτες. Δουλεύει ως βιντεοδηµοσιογράφος, ονειρεύεται όµως να γίνει σκηνοθέτης και το πρότζεκτ που είχε ετοιµάσει, το Μοντεχρίστο, µια ιστορία προδοσίας, απογοήτευσης και όψιµης εκδίκησης, έχει όλα τα στοιχεία ενός µπλοκµπάστερ – αρκεί κάποιος να του δώσει την ευκαιρία να το πραγµατοποιήσει. Όταν ερωτεύεται τη Μαρίνε Ρουίθ, τα όνειρα που είχε εγκαταλείψει µπαίνουν και πάλι σε πρώτο πλάνο. Τρεις µήνες αργότερα η µοίρα τού παίζει ένα παράξενο παιχνίδι: πέφτουν στα χέρια του δύο χαρτονοµίσµατα των εκατό φράγκων µε τους ίδιους σειριακούς αριθµούς – γνήσια και τα δύο, όπως τον διαβεβαίωσαν άναυδοι οι υπάλληλοι της τράπεζας. Και αµέσως µετά κάποιοι µπαίνουν στο σπίτι του και το κάνουν άνω κάτω, ενώ ο ίδιος δέχεται επίθεση.

Ένα εξαιρετικό, επίκαιρο θρίλερ για τον κόσµο των τραπεζιτών, των χρηµατιστών, των δηµοσιογράφων και των πολιτικών από έναν µεγάλο συγγραφέα του καιρού µας.

Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου

ISBN: 978-960-16-6931-1

Σελίδες: 344

Ο Μάρτιν Ζούτερ, γεννηµένος το 1948 στη Ζυρίχη, εργάστηκε επί χρόνια ως διαφηµιστής και το 1991 αποφάσισε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή. Είναι ένας από τους σηµαντικότερους γερµανόφωνους συγγραφείς και τα βιβλία του µεταφράζονται σε περισσότερες από 32 γλώσσες. Ζει µε την οικογένειά του στη Ζυρίχη.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews