Εκδηλώσεις

«Νιγηριανό Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού»

«Νιγηριανό Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού»

Το πρώτο Νιγηριανό Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού υποδέχεται εξαιρετικούς μουσικούς και χορευτές απο τη Νιγηρία και τον Νιγηριανό super star Keziah Jones στις 2 Οκτωβρίου στην  «Τεχνόπολις»  Δήμου Αθηναίων

Στις 2 Οκτωβρίου, στo κέντρο της Αθήνας, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να ακούσουμε, να γευτούμε την καρδιά της Αφρικής! Η Πρεσβεία της Νιγηρίας με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή και προσκαλεί όλους τους κατοίκους της πόλης να γνωρίσουν την κουλτούρα μιας χώρας με μεγάλη παράδοση και δυναμικό παρόν. Στην Νιγηρία όπως και στις περισσότερες αφρικάνικες χώρες οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί και εκδηλωτικοί, τους αρέσει να μοιράζονται και να εκφράζονται μέσω της μουσικής, του τραγουδιού και του χορού. Πιστεύουν στη δύναμη του ρυθμού και της μουσικής που κινητοποιούν το σώμα και την ψυχή, που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, που τους βοηθούν να απλώσουν γέφυρες και να γνωρίσουν μέσω των αισθήσεων τους διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτός είναι και ο στόχος του  φεστιβάλ που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα: να δώσει στους Έλληνες μια δυνατή γεύση της Νιγηριανής κουλτούρας και να ανοίξει μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τη σύγχρονη όψη μιας φιλόξενης αφρικανικής χώρας.

To μοναδικό αυτό φεστιβάλ θα τιμήσει με την παρουσία του ο σπουδαίος Νιγηριανός καλλιτέχνης Keziah Jones αλλά και το National Troupe of Nigeria που έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας με μία ομάδα 19 καλλιτεχνών! Στο line up συμμετέχει και ο  Adedeji Adetayo με το 11μελές συγκρότημά του και τον γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη Νιγηριανής καταγωγής MC Yinca που θα συμπράξει μαζί τους επί σκηνής!

Το φεστιβάλ θα μας συστήσει επίσης και άλλες ελκυστικές πλευρές της κουλτούρας της Νιγηρίας πέρα απο τη μουσική: το χορό και τη γαστρονομία.

Η γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, είναι μέρος της 53ης Επετείου της Νιγηριανής ανεξαρτησίας. Το πρόγραμμα του μονοήμερου φεστιβάλ είναι πλούσιο και περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

Μουσική και Χορός

Ζωντανές παραστάσεις από το National Troupe of Nigeria (12 χορευτές + 7 κρουστοί) και τον βραβευμένο μουσικό και δεξιοτέχνη κιθαρίστα Adedeji Adetayo και το 11 μελές συγκρότημά του.Παράλληλα, μια υπέροχη ομάδα Νιγηριανών παιδιών  που ζουν στη Ελλάδα, θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς ντυμένη με εντυπωσιακά κοστούμια από διαφορετικές εθνικότητες της Νιγηρίας.

Γεύση από Νιγηρία

Ο σύλλογος Νιγηριανών γυναικών θα ετοιμάσει σπιτικό φαγητό με παραδοσιακές συνταγές της Νιγηρίας και οι κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές στολές, θα σερβίρουν τον κόσμο καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.

 

Ο Keziah Jones σε ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα ειδικά για το Αθηναϊκό κοινό!

Ο  Keziah Jones ο εξαιρετικός Νηγηριανός καλλιτέχνης ο οποίος μένει μόνιμα πλέον στην Νιγηρία και ταξιδεύει στην Ευρώπη και στην Αμερική, θα παίξει στην Αθήνα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια τιμώντας με τον δικό τρόπο το μοναδικό αυτό φεστιβάλ! Θα πραγματοποιήσει ένα μοναδικό performance – ύμνο στην Αφρικάνικη μουσική με το δικό του προσωπικό blufunk μουσικό στυλ. O Keziah Jones θα δημιουργήσει ένα μοναδικό fusion από τα πιο επιτυχημένα του  άλμπουμ όπως: Blufunk is a Fact, Nigerian Wood, Black Orpheus κ.ά. (τα περισσότερα έχουν ανέβει στα no.1 των charts  στην Γαλλία). Η έκπληξη που μας επιφυλάσσει για το live στην Αθήνα είναι και μια γεύση από το τελευταίο του άλμπουμ “Captain Rugged” που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2013 και ηχογραφήθηκε  εξ ολοκλήρου στη Νιγηρία, στο Λάγος. Εκφράζει πάντα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο μέσω της μουσικής του, σημαντικά θέματα του τόπου καταγωγής του καθώς και τις μοναδικές του street εμπειρίες, δίνοντας μια δυναμική soul  διάσταση στο festival και εκρηκτικό ρυθμό, γιατί.. όπως έχει τραγουδήσει πρώτος.. Rythm is LOVE!!!

Ένα live με old african classics και μια μείξη απο afrobeat, soul, jazz και funk μελωδίες. Στο live αυτό θα τιμηθεί και ο πρωτοπόρος, εμπνευστής της afrobeat, o Fela Kuti. Ο βραβευμένος Νιγηριανός μουσικός και τραγουδιστής Adedeji Adetayo μαζί με μια πολυεθνική ομάδα jazz μουσικών και από την Ελλάδα και από άλλες χώρες συναντούν τον γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη Νιγηριανής καταγωγής MC YINKA σε ένα εκρηκτικό μουσικό σετ, το οποίο θα απογειώσει το κέφι.

Μια πολύχρωμη ομάδα κορυφαίων μουσικών και χορευτών της Νιγηρίας, που τελεί υπό την αιγίδα του Νιγηριανού Υπουργείου Πολιτισμού και θεωρείται η κορυφαία στην χώρα της, έχει δώσει πάρα πολλές παραστάσεις παγκοσμίως, πρεσβεύοντας την πλούσια κληρονομιά της Αφρικής μέσω της μουσικής, του χορού και των κρουστών. Το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό σχήμα θεωρείται ο πιο αντιπροσωπευτικός πρεσβευτήςτης Νιγηριανής κουλτούρας. Αποτελείται από 12 χορευτές και 7 μαγευτικούς κρουστούς που κάνουν μια εκρηκτική performance φορώντας πολύχρωμα παραδοσιακά κοστούμια της Νιγηρίας.

Το National Troupe of Nigeria παρουσιάζει την πλούσια και πολυποίκιλη Νιγηριανή παράδοση μουσικής και χορού και εδώ ο όρος “πλούσια” δεν αποτελεί υπερβολή καθώς η Νιγηρία είναι ένα έθνος με περισσότερες απο 445 εθνοτικές ομάδες με διαφορετικά είδη μουσικής, διαφορετικές τεχνικές, μέσα και τραγούδια.

Στόχος Nιγηριανού Φεστιβάλ

Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται για πρώτη φορά και φιλοδοξεί να στείλει ένα μήνυμα φιλίας μέσα από τον διάλογο των πολιτισμών και των παραδόσεων. Ο Πρέσβης της Νιγηρίας, κος Ayodeji L. Ayodele του οποίου πρωτοβουλία αποτελεί η συγκεκριμένη γιορτή δηλώνει χαρακτηριστικά προσκαλώντας όλους τους πολίτες να το παρακολουθήσουν: “Βρισκόμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια των δύσκολων αυτών καιρών και διαπιστώνουμε ότι θα πρέπει να πάρουμε θέση και αποφάσεις ώστε να βρούμε τρόπους διεξόδων μέσω της ανάπτυξης των κατάλληλων στρατηγικών και πολιτικών κινήσεων, ακριβώς όπως οι δύο κυβερνήσεις Ελλάδας και Νιγηρίας έχουν δεσμευτεί. Από την πλευρά μας, έχουμε ανοίξει τα χέρια και το μυαλό μας, ώστε με τη συνεργασία των δύο χωρών να προχωρήσουμε μπροστά σε αυτή την περίοδο των προκλήσεων. Βλέπουμε τους Έλληνες σαν πραγματικούς φίλους και είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε μαζί τους προς την αμοιβαία πρόοδο. Η οικονομία μας είναι ανοιχτή για συνεργασία και συμμετοχή από τους ‘Έλληνες  στο πλαίσιο του στόχου μας για αμοιβαίο όφελος. Η πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνουμε στις 2 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μέρος της προσπάθειας μας να κάνουμε τους Έλληνες να κατανοήσουν περισσότερα για την πλούσια κουλτούρα μας.”

Σας περιμένουμε όλους σε μια διαφορετική και πολύχρωμη γιορτή!

Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ

Doors open: 18.30, Ώρα έναρξης: 19.30

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews