Ελλάδα

Νταίσελμπλουμ: Η τεχνική συμφωνία περιλαμβάνει σημαντικές και ευρείες μεταρρυθμίσεις

Νταίσελμπλουμ: Η τεχνική συμφωνία περιλαμβάνει σημαντικές και ευρείες μεταρρυθμίσεις

Ο επικεφαλής του Eurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τη συνεδρίαση ανέφερε πως, υπήρξε θετικό αποτέλεσμα. Ακόμη ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς για την προσπάθεια των τελευταίων ημερών.

Καταφέραμε να λύσουμε τα τελευταία ανοικτά θέματα, συμπλήρωσε και τόνισε ότι “η τεχνική συμφωνία ευθυγραμμίζεται με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και αν εφαρμοστεί με αποφασιστικότητα θα επαναφέρει την Ελλάδα σε ανάκαμψη”.

Ακόμη ο κύριος Ντάισελμπλουμ είπε πως “είδαμε σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που βοήθησαν στο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Η τεχνική συμφωνία περιλαμβάνει σημαντικές και ευρείες μεταρρυθμίσεις και καλύπτει σειρά θεμάτων.

Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως “στις τράπεζες θα ακολουθήσει stress test και ανακεφαλαιοποίηση. Δεν θα υπάρξει bail in στις καταθέσεις, ωστόσο θα υπάρξει για τους senior ομολογιούχους”.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων είπε ότι “οι διαδικασίες για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων θα ολοκληρωθούν έως το Δεκέμβριο και η ιδιοκτησία των τραπεζών θα μεταφερθεί στο Ταμείο”.

Παράλληλα σημείωσε πως τo ύψος του προγράμματος θα ανέλθει στα 86 δισ. ευρώ, ενώ το πρώτο πακέτο προς την Ελλάδα ανέρχεται στα 26 δισ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κύριος Ντάισελμπλουμ καλωσόρισε την υιοθέτηση των prior action και όπως είπε οι θεσμοί ενέκριναν τα όσα νομοθετήθηκαν.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews