Εκδηλώσεις

 Ο Άρης Φιορέτος στην Αθήνα!

 Ο Άρης Φιορέτος στην Αθήνα!

Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ», ο συγγραφέας Άρης Φιορέτος επισκέπτεται την Αθήνα την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. για μία βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, συζητώντας με επίκεντρο το βιβλίο του Μαίρη των Εκδόσεων Πατάκη.

Το συγγραφέα θα παρουσιάσουν ο Χάρης Βλαβιανός, συγγραφέας – καθηγητής Ιστορίας & Πολιτικής Θεωρίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών και ο Κώστας Κοσμάς, μεταφραστής.

Θα υπάρxει ταυτόχρονη μετάφραση.

Είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργάνωση: IANOS & Εκδόσεις Πατάκη

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr.

Ο Άρης Φιορέτος γεννήθηκε στο Γκέτεµποργκ το 1960 από πατέρα Έλληνα και µητέρα Αυστριακή και ζει στη Στοκχόλµη και στο Βερολίνο. Σπούδασε Ιστορία της Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήµιο Γέιλ των ΗΠΑ και στο Πανεπιστήµιο της Στοκχόλµης. Έχει µεταφράσει στα σουηδικά, µεταξύ άλλων, Paul Auster, Vladimir Nabokov και Jan Wagner και έχει τιµηθεί τόσο για το µεταφραστικό όσο και για το συγγραφικό του έργο µε πολλά βραβεία στη Σουηδία και στη Γερµανία. Στα ελληνικά κυκλοφορούν επίσης τα µυθιστορήµατά του Στοκχόλµη νουάρ (μτφρ. Γρηγόρης Κονδύλης, εκδ. Καστανιώτη, 2002), Η αλήθεια για τον Σάσα Κνις (µτφρ. Άννα Παπακωνσταντίνου, εκδ. Καστανιώτη, 2006) και Ο τελευταίος Έλληνας (µτφρ. Κώστας Κοσµάς, εκδ. Καστανιώτη, 2012). Το 2010 επιµελήθηκε την πρώτη πλήρη και σχολιασµένη έκδοση των έργων της Nelly Sachs και εξέδωσε την εικονογραφηµένη βιογραφία της (Flucht und Verwandlung).

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews