Βιβλίο

«Ο χορός των νεκρών»: Ο Άντερς Οικονομίδης είναι πάλι εδώ…

«Ο χορός των νεκρών»: Ο Άντερς Οικονομίδης είναι πάλι εδώ…

Ένα ακόμα βιβλίο του Βαγγέλη Γιαννίση, μετά τα επιτυχημένα «Μίσος» και  «Το κάστρο», με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό από τις εκδόσεις Διόπτρα (περισσότερα δείτε εδώ).

Μία αστυνομική ιστορία, που  εκτυλίσσεται στο σουηδικό Έρεμπρο, ένα αγοράκι εξαφανίζεται, μια σπείρα παιδεραστών με πλοκάμια σε όλη την κοινωνία και ένας μυστηριώδης άντρας ονόματι «Σαμαήλ» συνθέτουν το  λογοτεχνικό κάδρο.

Οι περιγραφές του Γιαννίση,  πάντα στοχευμένες, δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό, όπου οι ήρωες κινούνται και πράττουν.

Ο Οικονομίδης σ’ αυτό το βιβλίο ταλανίζεται και σε προσωπικό  επίπεδο, προσπαθώντας να διαχειριστεί πέραν των επαγγελματικών ζητημάτων και εκείνα που προκύπτουν στην προσωπική του ζωή. Αποκαλύψεις έρχονται να κλονίσουν την οικογενειακή του γαλήνη, αλλά και ν’ ανατρέψουν όσα ήξερε και πίστευε μέχρι τότε.

Λιτό ως προς τη γραφή, σίγουρα θα μπορούσε να τραβήξει λίγο περισσότερο ως προς την έκταση, ωστόσο ο συγγραφέας καταφέρνει μ’ αυτό τον τρόπο να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

«Οι πράξεις μας δεν επηρεάζουν μοναχά εμάς, αλλά και άτομα που δεν έχουν υπάρξει ακόμα. Ο παφλασμός που δημιουργείται από το βότσαλο που πέφτει στη λίμνη μπορεί απλώς να βρέξει την πλάτη μας. Ή, αν το βότσαλο είναι αρκετά μεγάλο, να δημιουργήσει το κύμα που θα μας πνίξει».

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews