Κινηματογράφος

Ο Γερμανός Γιατρός (Wakolda)

Ο Γερμανός Γιατρός (Wakolda)

Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, έχει τελειώσει.  Ο διαβόητος γερμανός γιατρός Γιόζεφ Μένγκελε, έχει καταφύγει την δεκαετία του  ’60 στη Παταγονία της Αργεντινής. Εκεί θα συναντήσει μια οικογένεια, που θα τον φιλοξενήσει στην πανσιόν τους. 

Η Εύα, ο Έντζο και τα τρία τους παιδιά, θα γίνουν το ιδανικό πειραματόζωο, στα χέρια του καταζητούμενου Γερμανού Γιατρού. Όλοι στην οικογένεια, αγνοώντας την πραγματική του ταυτότητα, του συμπεριφέρονται σαν ένα καλό τους φίλο.

Γοητευμένοι από αυτόν τον χαρισματικό άνδρα, με τους ευγενικούς τρόπους, την επιστημονική του γνώση και φυσικά τα χρήματά του,  ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι ζουν με έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες όλων των εποχών, τον Γιόζεφ Μένγκελε, τον γνωστό από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς  και σαν Άγγελο του Θανάτου.

Η Λουσία Πουέντσο, κόρη του Αργεντινού σκηνοθέτη Λουίς Πουέντσο, γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1976. Σπούδασε λογοτεχνία, κινηματογράφο και θέατρο αλλά προτίμησε να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα της. Έχει γράψει μέχρι σήμερα πέντε βιβλία και έχει σκηνοθετήσει τρεις ταινίες, η πρώτη από τις οποίες είναι το εξαιρετικό « ΧΧΥ» που κέρδισε το 2007 το βραβείο της εβδομάδας κριτικής στις Κάννες.

Ο «Γερμανός Γιατρός», είναι η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της που αφηγείται ένα –εν δυνάμει- αληθινό στιγμιότυπο από την ζωή του Γιόσεφ Μένγκελε, όταν στην δεκαετία του 60’, κυνηγημένος για τα εγκλήματα που διέπραξε ως μέλος των ναζί, κρύβεται στην επαρχία της Αργεντινής. Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στην Αργεντινή στις 29 Αυγούστου και γνώρισε μεγάλη παγκόσμια επιτυχία. Η πρεμιέρα της έγινε στο φεστιβάλ Καννών και λίγο καιρό αργότερα συμμετείχε και στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν στο τμήμα “Λατινικοί Ορίζοντες”.

Η πορεία της Λουσία Πουέντσο στην τηλεόραση, περιλαμβάνει αρκετές τηλεοπτικές σειρές ενώ έχει οργανώσει και εκπαιδευτικά σεμινάρια με τον Γκαμπριέλ Γκαρθία Μάρκες.

Σκηνοθεσία: Λούσια Πουέντσο

Πρωταγωνιστούν: Άλεξ Μπρεντεμιούλ, Ναταλία Ορέιρο, Φλορένθια Μπάδο, Ντιέγκο Περέτι, Έλενα Ροχέρ

Διάρκεια: 93’

Διανομή: Odeon

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews