Βιβλίο

«Ο καθηγητής»: ένα καθηλωτικό θρίλερ από την Κατερίνα Ντάϊμοντ!

«Ο καθηγητής»: ένα καθηλωτικό θρίλερ από την Κατερίνα Ντάϊμοντ!

Μπορεί να πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημα της Κατερίνας Ντάϊμοντ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ), αλλά δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αστυνομικά μυθιστορήματα πολυγραφοτάτων συγγραφέων.

Όλα ξεκινούν από ένα πακέτο που λαμβάνει ο διευθυντής ενός ιδιωτικού σχολείου λίγο πριν βρεθεί κρεμασμένος.

Η πλοκή όμως του βιβλίου ξεφεύγει τόσο πολύ και περιπλέκεται στο χρόνο και σε καταστάσεις, που θα λέγαμε ότι ο τίτλος του δεν είναι αντιπροσωπευτικός. Πλέον ο καθηγητής είναι ένα πρόσωπο όπως όλα τα άλλα και όχι από τα πρωταγωνιστικά.

Στο βιβλίο θίγονται επιδερμικά σύγχρονα ζητήματα και ανησυχίες, τόσο των νέων ανθρώπων, όσο και ανασφάλειες ανθρώπων που φαινομενικά τα έχουν όλα, εκτός από τη γαλήνη της ψυχής και την ευτυχία.

Από το βιβλίο δε λείπει η δράση και η αγωνία, η συγγραφέας χρησιμοποιεί απλή γλώσσα και δεν κουράζει τον αναγνώστη ακόμα και στα αποσπάσματα εκείνα που περιγράφει επιστημονικά ζητήματα, όπως λόγου χάρη τη ταρίχευση ζώων.

Φόνοι, βιασμός, βία, κλονισμένες διαπροσωπικές σχέσεις, διαφθορά, μικρά μυστικά, μεγάλα ψέμματα είναι μερικά από τα κομματιά αυτού του παζλ που έχει στα χέρια του ο αναγνώστης.

Μια πολύ καλή πρόταση για τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος, οι οποίοι καλά θα κάνουν να θυμούνται το δίδυμο των αστυνομικών  Ίμοτζεν Γκρέι και Έιντριαν Μάιλς, γιατί κάτι μας λέει πως ήρθαν για να μείνουν…

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews