Εκδηλώσεις

«Ο κουρέας της Σεβίλλης»

«Ο κουρέας της Σεβίλλης»

Η επέτειος των 200 ετών από την πρώτη παρουσίαση του Κουρέα της Σεβίλλης, εορτάζεται παγκοσμίως το 2016 και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μια νέα ανατρεπτική παραγωγή του αριστουργήματος του Τζοακίνο Ροσσίνι, σε μουσική διεύθυνση των Μίλτου Λογιάδη, Κωνσταντίνου Δημηνάκη και σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ιταλού σκηνοθέτη Φραντσέσκο Μικέλι, από τις 13 Φεβρουαρίου και για 10 παραστάσεις στο Θέατρο Ολύμπια.Η διασημότερη ιταλική κωμική όπερα και ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του ελληνικού κοινού, ο Κουρέας της Σεβίλλης του Ροσσίνι, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή για 38η καλλιτεχνική περίοδο, μέσα στην 76χρονη ιστορία της. Το έργο δεν χρειάζεται συστάσεις. Η πνευματώδης, σβέλτη και ιδιαίτερα μελωδική μουσική ντύνει μια σειρά από κωμικές καταστάσεις, καθώς ο κουρέας Φίγκαρο βοηθά τον κόμη Αλμαβίβα να παντρευτεί την όμορφη Ροζίνα, η οποία κατοικεί με τον ηλικιωμένο προστάτη της Δόκτορα Μπάρτολο, που την προορίζει για τον εαυτό του.

Για την νέα παραγωγή του Κουρέα, η ΕΛΣ έχει αναθέσει τη σκηνοθεσία στον καλλιτεχνικό διευθυντή του φημισμένου Ιταλικού Φεστιβάλ Όπερας της Ματσεράτας, Φραντσέσκο Μικέλι, ο οποίος επιχειρεί να παρουσιάσει τον -μεταξύ του ονείρου και της φαντασίας- κόσμο της Ροζίνας, που “θέλει να ερωτευτεί για να δει μέσα της όλο τον κόσμο που βρίσκεται εκεί έξω, σε μια βουβή αγωνία για την υπαρξιακή αναγνώριση και ολοκλήρωσή της”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μικέλι.

Την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης της παραγωγής έχουν ο διακεκριμένος Έλληνας Αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης, και ο ανερχόμενος Κωνσταντίνος Δημηνάκης. Τη Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος. Το ρόλο του Φίγκαρο ερμηνεύουν σε διπλή διανομή δύο Έλληνες βαρύτονοι, ο Διονύσης Σούρμπης και ο Χάρης Ανδριανός. Στον ρόλο της Ροζίνας οι υψίφωνοι της ΕΛΣ, Βασιλική Καραγιάννη και Μίνα Πολυχρόνου. Ο Αντώνης Κορωναίος και ο Νίκος Στεφάνου ερμηνεύουν το ρόλο του Κόμη Αλμαβίβα, οι Δημήτρης Κασιούμης και Άκης Λαλούσης το ρόλο του Μπάρτολο και οι Τάσος Αποστόλου, Πέτρος Μαγουλάς τον ρόλο του Μπαζίλιο. Μαζί τους συναντάμε μια πλειάδα σημαντικών ελλήνων Μονωδών.

13, 14, 17, 19, 20, 21, 24, 26, 27, 28 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 20.00

Νέα παραγωγή – Συμπαραγωγή με το Teatro Comunale της Μπολόνιας

Μουσική διεύθυνση Μίλτος Λογιάδης – Κωνσταντίνος Δημηνάκης

Σκηνοθεσία: Φραντσέσκο Μικέλι

Τιμές εισιτηρίων: €15, €25, €35, €45, €55, €60, φοιτητικό, παιδικό €12, περιορισμένης ορατότητας €10, €15, €17, €25

Στην δεύτερη παράσταση της παραγωγής, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, θα διατεθούν 150 εισιτήρια για ανέργους στην τιμή των €5.

Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, τηλ. κέντρο: 2103662100, ομαδικές πωλήσεις: 2103711342

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews