Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup

Ολοκληρώθηκε έπειτα από έξι ώρες, η συνεδρίαση του Eurogroup και σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε η έγκριση για το τρίτο πακέτο στήριξης.

Η πρώτη δόση θα είναι συνολικά 26 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα πηγές των Βρυξελλών έκαναν λόγο για θετική έκβαση στη συνεδρίαση ενώ αποφεύχθηκε η εκδοχή δανείου γέφυρας.

Σε λίγα λεπτά αναμένεται να αρχίσει η συνέντευξη τύπου του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών του Βελγίου δήλωσε ότι εγκρίθηκε η συμφωνία για την Ελλάδα, «με προσθήκη ορισμένων μέτρων».

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην συνεδρίαση μετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η οποία σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών «αποδέχθηκε το περίγραμμα της συμφωνίας» με την Ελλάδα.

Εκτός από το μείζον της συμμετοχής του ΔΝΤ στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκε το θέμα των τραπεζών και σύμφωνα με πληροφορίες της Ελένης Βαρβιτσιώτη για την Καθημερινή στο σχέδιο απόφασης θα υπάρχει αναφορά που θα αποκλείει συμμετοχή καταθετών στο bail-in καταθετών αλλά θα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για bail in των ομολογιούχων.

Στη συζήτηση μεγάλο μέρος αφιερώθηκε στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων για το οποίο το Βερολίνο διατυπώνει πλήθος ενστάσεων. Επίσης αρκετές χώρες διατύπωσαν την εκτίμηση ότι οι στόχοι για τα πλεονάσματα είναι αρκετά χαμηλοί.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews