Ελλάδα

Παυλόπουλος προς ΗΠΑ και Ρωσία: Να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία

Παυλόπουλος προς ΗΠΑ και Ρωσία: Να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με την Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση ΑΜΚΕ στο Προεδρικό Μέγαρο, έστειλε μήνυμα προς τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα και την επιρροή τους, ώστε να επιβληθεί το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία και στη Μέση Ανατολή.

«Θα ήθελα να μεταφέρετε στις ΗΠΑ την κραυγή αγωνίας, όχι μόνον της Ελλάδας, της Ευρώπης, για την αιτία που προκαλεί αυτές τις ροές και αυτές τις ανθρωπιστικές κρίσεις. Και δεν είναι άλλη από τον πόλεμο στη Συρία και την Μέση Ανατολή γενικότερα» είπε ο κύριος Παυλόπουλος ενώ επεσήμανε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία, γιατί εάν δεν σταματήσει δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, «δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή, η παγκόσμια κοινότητα και κυρίως οι μεγάλες δυνάμεις, πρωτίστως οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και η Ρωσία, να μην χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, ώστε ουσιαστικά να επιβληθεί το Διεθνές Δίκαιο, για να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή».

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, ένας τέτοιος πόλεμος δεν ταιριάζει ούτε στην ιστορία και τον πολιτισμό της Δύσης, ούτε στις αρχές και στις αξίες που πρέπει να σεβαστούμε αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι πριν απ’ όλα είναι ο άνθρωπος.

«Και όταν δεν γίνεται σεβαστός ο άνθρωπος και η αξία του, από κει και πέρα πολλά άλλα τα οποία έχουν προτεραιότητα παύουν να έχουν σημασία» τόνισε ο κύριος Παυλόπουλος για, να προσθέσει ότι «δεν είναι μόνον η πρόοδος η οικονομική, η οποία παίζει ρόλο, διότι εάν δεν συνδυασθεί με τον σεβασμό του ανθρώπου, της αξίας του και της αξιοπρέπειάς του, τότε χάνει την σημασίας της».

Μάλιστα αναφερόμενος στον ρόλο της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε ότι η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει μια ανθρωπιστική κρίση, που δεν είναι ακριβώς δική της, αλλά είναι μια κρίση που προκαλείται από την μεγάλη ροή προσφύγων πολέμου που έρχονται στην Ελλάδα, με σκοπό να φύγουν προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αναφορικά με τις  ευθύνες της Ευρώπης, ο κύριος Παυλόπουλος, αφού επανέλαβε την ανάγκη σύγκλησης Συνόδου Κορυφής επί του θέματος, τόνισε ότι θα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, όπως ταιριάζει στην ιστορία της και στον πολιτισμό της, ώστε να διαφυλάξει τα σύνορά της, που είναι χρέος της, και βεβαίως να σεβαστεί τις αρχές του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας, που είναι σύμφυτες με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία.

Από την πλευρά του ο κύριος Ζερβός τόνισε ότι η Ομογένεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι συσπειρωμένη με στόχο να βοηθήσει την πατρίδα. «Δεν κάνουμε ελεημοσύνη, οι Έλληνες δεν χρειάζονται ελεημοσύνη, δίνουμε μόνο βοήθεια» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης ΑΜΚΕ.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews