Ελλάδα

Πετάει το γάντι στους διαφωνούντες ο Τσίπρας

Πετάει το γάντι στους διαφωνούντες ο Τσίπρας

Σε μια κίνηση αιφνιδιασμού συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα-ο οποίος απουσίαζε-από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έριξαν στο τραπέζι το χαρτί του διαρκούς συνεδρίου. Με την κίνηση αυτή αποσκοπούν να βγει εκτός κάδρου η εσωστρέφεια.

Απ ότι φαίνεται ο κύριος Τσίπρας άλλαξε γνώμη παρά το γεγονός ότι ήθελε πρώτα να κλείσει η συμφωνία και μετά να αρχίσει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 17:30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η πλευρά του πρωθυπουργού  ζήτησε να συγκληθεί άμεσα το διαρκές συνέδριο. Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση του πρωθυπουργού αποσκοπεί στο να αποσπάσει ένα “Ναι” ή ένα “Όχι” στη συμφωνία.

Ωστόσο η πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας μετά από αυτή την κίνηση αναφέρει ότι το διαρκές συνέδριο μπορεί μόνο να επαναβεβαιώσει τις αποφάσεις του κανονικού συνεδρίου και όχι να τις αλλάξει.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Πέμπτη, καθώς αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να κριθούν οι συλλογικές διαδικασίες του Κόμματος για την επόμενη περίοδο.

Από την άλλη πλευρά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η πλειοψηφία των μελών της Πολιτικής Γραμματείας επέμεινε στην πρόταση για συντεταγμένες διαδικασίες και Έκτακτο Συνέδριο τον Σεπτέμβρη, ενώ κατόπιν αιτήματος για άμεση απόφαση, κατατέθηκαν προτάσεις για δημοψήφισμα ή Διαρκές Συνέδριο τις επόμενες μέρες.

Από την πλευρά Τσίπρα θεωρούν ότι θα πρέπει να τελειώσει άμεσα η περίοδος της εσωστρέφειας, καθώς θεωρούν ότι από την πλευρά της μειοψηφίας έχουν σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης σε τέτοιο βαθμό, που ζημιώνει την κυβέρνηση.

 

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews