Ελλάδα

Ποιοι θα συμμετέχουν στην νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι θα συμμετέχουν στην νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχει στόχο να καλύψει τα κενά που προέκυψαν στην Πολιτική Γραμματεία, έπειτα από την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας, με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης

Ποιο συγκεκριμένα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Φίλης, θα καλύψουν τις θέσεις των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Δημήτρη Στρατούλη και Αλέκου Καλύβη.

Ωστόσο σημαντικό κριτήριο για τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου αποτελεί το γεγονός ότι είναι ο άνθρωπος που σηκώνει το βάρος της συμφωνίας και των περαιτέρω διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, αλλά και γιατί εκτός των άλλων αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην ομάδα των «53».

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Γιάννης Δραγασάκης ειναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έχει αναλάβει νευραλγικά κομμάτια υλοποίησης του προγράμματος, όπως ο τομέας των τραπεζών, ενώ ο Νίκος Φίλης ήταν από τα πρόσωπα που στήριξαν σθεναρά τον Αλέξη Τσίπρα σε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεχίζεται σήμερα, αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα με την εκλογή του Παναγιώτη Ρήγα στη θέση του γραμματέα, ο οποίος θα οδηγήσει το κόμμα μέχρι το έκτακτο συνέδριο το Φεβρουάριο.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews