Εκδηλώσεις

«Platforms Project 2018»

«Platforms Project 2018»

To Platforms Project 2018 θα παρουσιαστεί και θα λειτουργήσει φέτος, από τις 17 έως τις 20  Μαΐου  2018  στον Εκθεσιακό  χώρο  «Νίκος  Κεσσανλής»  της Ανωτάτης  Σχολής Καλών  Τεχνών (Πειραιώς  256,  TK  182  35  Αγ.  Ιωάννης Ρέντης),  με  ένα  πλούσιο  και πολύπλευρο πρόγραμμα ομιλιών, βίντεο και περφόρμανς από τις συμμετέχουσες ομάδες.

Ως κατεξοχήν “φυτώριο” των νέων καλλιτεχνών όπου ο πειραματισμός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι το συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί την ιδανική επιλογή για το Platforms Project στόχος του οποίου είναι η παρουσίαση  της  ανεξάρτητης  καλλιτεχνικής  σκηνής  όπως  αυτή  εκφράζεται  μέσα  από ομαδικές  πρωτοβουλίες  καλλιτεχνών.

Στη  διεύθυνση  του  πρότζεκτ  είναι  η  Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2018 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

To Platforms   Project παρουσιάζεται  φέτος  για  έκτη  συνεχόμενη  χρονιά  και  έχει  ως αντικείμενο  την  ενδεικτική  χαρτογράφηση  της  εικαστικής  δράσης,  όπως  αυτή  παράγεται σήμερα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών νέων καλλιτεχνών στο διεθνές περιβάλλον της τέχνης, με την από κοινού αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά ερωτήματα.

Μετά από το πετυχημένη περσινή έκδοση του Platforms Project – Independent Art Fair 2017 που παρουσιάστηκαν 42 πλατφόρμες από 17 χώρες και έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες θεατές να έρθουν σε επαφή με την ανεξάρτητη σκηνή και τις ομάδες καλλιτεχνών, το Platforms  Project  2018

θα  αποτελέσει  την  μεγαλύτερη  συνάντηση  συλλογικοτήτων- πλατφορμών  απ’  όλες  τις  προηγούμενες  χρονιές.  Μετά  από  την  λήψη  εκατοντάδων αιτήσεων από 24 χώρες στο ανοιχτό διαδικτυακό κάλεσμα, στο Platforms  Project  2018 θα συμμετέχουν 57 πλατφόρμες  από  17  χώρες,  41  πόλεις και με περισσότερους από 600 καλλιτέχνες, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο network.

Στο  Platforms Project 2018 θα παρουσιαστούν 57 πλατφόρμες-ομάδες καλλιτεχνών από 17 χώρες

Επιδίωξη του Platforms Project είναι να αποτελέσει τον πυρήνα δημιουργίας και καταγραφής των πρωτοποριακών τάσεων στη τέχνη και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των πλατφορμών. Έτσι το Platforms Project έχει δημιουργήσει μέσα στα έξι χρόνια λειτουργίας του, ένα παγκόσμιο network από ανεξάρτητες καλλιτεχνικές ομάδες και ώρους σε άμεση επικοινωνία μεταξύ τους.

Παράλληλα με την παρουσίαση της έκθεσης του Platforms Project 2018, θα πραγματοποιηθούν σειρά ημερίδων, παρουσιάσεων, περφόρμανς και workshops. Το Platforms Project δεν αποτελεί μια απρόσωπη εκδήλωση αλλά μια εικαστική κοινότητα γεμάτη ενέργεια, φρεσκάδα, δίνοντας χρόνο και τόπο παρουσίασης σε μία εναλλακτική τέχνη που δεν θα μπορούσε να εκφραστεί αλλού

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews