Ελλάδα

Πως σχολίασαν το παλάτι του Ερντογάν οι συνεργάτες του Τσίπρα

Πως σχολίασαν το παλάτι του Ερντογάν οι συνεργάτες του Τσίπρα

Παρά το γεγονός ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκε χωρίς να βγάλει “ειδήσεις”, υπήρξαν πολλά παραλειπόμενα, ειδικότερα μετά την επίσκεψη στο παλάτι του Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα ο ΒΗΜΑτοδότης, παρουσιάζει λεπτομέρειες από την ξενάγηση της ελληνικής αποστολής στο Λευκό Παλάτι του Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος κάθισαν στο… χρυσό θρόνο (σε αυτόν που κάθισε και η κυρία Μέρκελ), ωστόσο αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι τα σχόλια για τη χλιδή και την επιλογή διακόσμησης του «παλατιού».

Δείτε τι γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης

«Πρώτα απ’ όλα έμαθα ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Ερντογάν κάθησαν στον… χρυσό θρόνο (σε αυτόν που κάθησε και η κυρία Μέρκελ). Δεύτερον, ότι ο τούρκος πρόεδρος τους κέρασε τσαγάκι και… φοντανάκι. Τρίτον, ότι όταν οι δικοί μας έφυγαν από το παλάτι έκαναν και κριτική. Το χαρακτήρισαν μεγαλοπρεπές αλλά… κιτς! Κτισμένο με… μαλαχίτη.

Ο μαλαχίτης έχει χρώμα πράσινο, είναι ορυκτό του χαλκού και διαθέτει, όπως πίστευαν στην αρχαιότητα, ελκτική δύναμη, δηλαδή προσελκύει την αγάπη, την ειρήνη, την εξουσία, την επιτυχία και τον έρωτα. Το παλάτι είναι γεμάτο πίνακες (κακόγουστους – όπως μου τους περιέγραψαν) και πολύ μεγάλα κρύσταλλα στα φωτιστικά. Και τέλος είναι σαν φρούριο από τα μέτρα ασφαλείας».

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews