Βιβλίο

«Πριν τους μουσώνες»

«Πριν τους μουσώνες»

της Dinah Jefferies από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Η συγκλονιστική ιστορία μιας αγάπης που αντιστέκεται σε κάθε εμπόδιο

1930, Ινδία.

Μοναδική συντροφιά για την εικοσιοκτάχρονη φωτορεπόρτερ Ελάιζα, μετά τον θάνατο του άντρα της, είναι η φωτογραφική μηχανή της. Όταν η βρετανική κυβέρνηση τη στέλνει σε ένα ινδικό πριγκιπάτο για να φωτογραφίσει τη βασιλική οικογένεια, δέχεται την πρόκληση.

Στο παλάτι η Ελάιζα γνωρίζει τον Τζέι, τον όμορφο μελαγχολικό αδελφό του μαχαραγιά. Σύντομα τον αφυπνίζει, κάνοντάς τον να συνειδητοποιήσει τα βάσανα του λαού του, αλλά κι εκείνος με τη σειρά του τη βοηθάει να αντιληφθεί τις αδικίες της βρετανικής διακυβέρνησης.

Και μετά γεννιέται μια αγάπη ενάντια σε τάξεις, φυλές και έθνη…

Θα καταφέρουν άραγε να ακολουθήσουν τον δρόμο της καρδιάς τους;…

Μετάφραση: Μαρία Ρόζα Τραϊκόγλου

ISBN: 978-960-461-838-5

Σελίδες: 496

Η Dinah Jefferies γεννήθηκε στη Μαλαισία το 1948. Από εννέα ετών ζει στην Αγγλία, αλλά όταν άρχισε να γράφει μυθιστορήματα, μετά τα εξήντα της χρόνια, μπόρεσε να επιστρέψει στη νοτιοανατολική Ασία –πρώτα με τη φαντασία της και ύστερα ταξιδεύοντας εκεί κάθε χρόνο προκειμένου να κάνει την έρευνά της για κάθε νέο μυθιστόρημα. Σήμερα ζει στο Γκλοστερσίαρ με τον άντρα της. Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορούν τα βιβλία της Η νύφη της Κεϋλάνης και Γυναίκα από μετάξι, τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ και είναι υπό έκδοση σε πολλές χώρες. Η Jefferies αρθρογραφεί συχνά στην Guardian και άλλες εφημερίδες.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews