Ελλάδα

Προς κλείσιμο της Βουλής και άνοιγμα θερινών τμημάτων

Προς κλείσιμο της Βουλής και άνοιγμα θερινών τμημάτων

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν φτάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία απομακρύνονται, τόσο τα ενδεχόμενα κατάθεσης πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης όσο και αυτά της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε μια εντελώς διαφορετική λύση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσνατολίζεται στο να προχωρήσει σε κλείσιμο της Ολομέλειας και την έναρξη των εργασιών στα θερινά τμήματα.

Έτσι λοιπόν μέσω αυτής της διόδου θα μπορέσει να διαμορφώσει η ίδια τους συσχετισμούς και τις σχετικές πλειοψηφίες βάζοντας στα θερινά τμήματα βουλευτές που πρόσκεινται στο προεδρικό μπλοκ και αποκλείοντας τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, έτσι ώστε ως τα τέλη Σεπτέμβρη να περάσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που απαιτούνται για την εκταμίευση των χρημάτων του προγράμματος.

Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι η λύση αυτή, κρύβει πολλούς κινδύνους καθώς δεν αποκλείεται οι βουλευτές της Αριστερής πλατφόρμας να ανεξαρτητοποιηθούν και να φτιάξουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα έτσι ώστε να έχουν εκπροσώπηση στα θερινά τμήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών των θερινών τμημάτων δεν μπορεί να κατατεθεί πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης και έτσι, αν επιλεγεί αυτή η λύση, τότε κάτι τέτοιο δεν θα μπορέσει να γίνει μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός επέστρεψε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τις επόμενες ώρες αναμένεται να έχει συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Τέλος άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σημερινή σύσκεψη που θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίρπας με τον Νίκο Παππά και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews