Θέατρο

«Πρόβα με τον Αριστοτέλη»

«Πρόβα με τον Αριστοτέλη»

Οι δύο αυτοί ετερόμορφοι τρόποι υπέρβασης της πραγματικότητας, που βασίζονται στον διάλογο, διαμορφώνουν συνειδήσεις και έχουν κοινό σκοπό να δώσουν νόημα στην  ζωή, που από μόνη της δεν διαθέτει.

Η απόπειρα του Θεοδόση Πελεγρίνη να συζευχθούν επί Σκηνής οι δυο αυτοί δύο τρόποι προσέγγισης της ζωής επιχειρείται για πρώτη φορά παγκοσμίως.

Η Πρόβα με τον Αριστοτέλη είναι πρόβα ενός θιάσου που εξελίσσεται σε συζήτηση για τον Αριστοτέλη. Κατά την  διάρκεια της πρόβας αναπτύσσονται συγκρούσεις, επιθυμίες, διλήμματα, συμπεριφορές και, κυρίως, σχέσεις εξουσίας. Καθένα από τα πρόσωπα επί Σκηνής επιχειρεί να επιβληθεί χρησιμοποιώντας τα εργαλεία γοητείας που διαθέτει. Η νέα γυναίκα με την θηλυκότητα της και την πρόκληση, ο νέος με την τυπικότητα, την υπακοή και την ευγένεια απέναντι σε έναν σκηνοθέτη που με αυταρέσκεια και αλαζονεία ενίοτε προβάλλει την γνώση που διαθέτει δημιουργούν σχέσεις επιβολής –όλοι τους για να αναδείξουν μια καλύτερη εικόνα του εαυτού τους.

Παρακολουθώντας ο θεατής την  Πρόβα με τον Αριστοτέληέχει την ευκαιρία να προσεγγίσει  με αβίαστο και ανώδυνο τρόπο την ζωή και τον στοχασμό του Αριστοτέλη, ο οποίος με το πολυσχιδές έργο του αναδείχθηκε σε κορυφαία πνευματική μορφή όλων των εποχών.

Θεατρολογική  Επιμέλεια: Ειρήνη Σταματίου

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παναγιωτόπουλος

Παίζουν: Θεοδόσης Πελεγρίνης, Βασίλης Τριανταφύλλου, Δώρα Χουρσανίδου

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 6€ συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι, ατέλειες 5€ ομαδικά

Διάρκεια 1 και 10′ χωρίς διάλειμμα,  ακολουθεί διάλογος 15-20′

Στην παράσταση θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα αγγλικά & στα γαλλικά

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 19:00

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα, τηλ. 2103428650

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews