Μουσική

«Retro»

«Retro»

Το πρώτο  mini album  των  Penny and the Swingin Cats με 6 πρωτότυπα τραγούδια σε στίχους και μουσικής της  Penny Μπαλτατζή

«Penny & The Swingin’ Cats», ένα όνομα συνώνυμο των πιο αστραφτερών live, ένα γκρουπ που κάθε φορά που παίζει live αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει σε δεκαετίες περασμένες, τότε που το swing, η jazz και το rockabilly, κυριαρχούσαν στις πίστες! Μία μπάντα δεμένη και θετική, με «jazz γούστα» κυρίως και έμπειρους μουσικούς, πήρε για πρώτη φορά θέση στο μουσικό μας περιβάλλον το 2009. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε πολλά Φεστιβάλ καθώς και σε γνωστές μουσικές σκηνές και επιλεγμένα bars σε όλη την Ελλάδα. Με πολύτιμη εμπειρία στις αποσκευές τους έρχονται για πρώτη φορά στην δισκογραφική σκηνή με ένα ολοκληρωμένο mini album, το Retro.

“Η λέξη ρετρό προέρχεται από τη λατινική λέξη retro που σημαίνει πίσω, τα παλιά χρόνια. Γι’αυτό το λόγο όταν αναφερόμαστε στο ρετρό στυλ εννοούμε το στυλ που έχει επιρροές από παλαιότερες δεκαετίες…”

… Αυτό ακριβώς είναι το στυλ που αγαπούν οι Penny & The Swingin’ Cats!

Οι μοναδικοί Γάτοι λοιπόν, με leader την Penny Μπαλτατζή και 8 ακόμα εξαιρετικούς μουσικούς, έρχονται να μας παρουσιάσουν το πρώτο τους mini album με τίτλο Retro, με 6 πρωτότυπα τραγούδια και να μας προετοιμάσουν για το πρώτο  ολοκληρωμένο album που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014!

Η ταλαντούχα Penny Μπαλτατζή για πρώτη φορά εδώ συστήνεται ως δημιουργός καθώς υπογράφει τους στίχους και τη μουσική πέρα από τις εξαιρετικές ερμηνείες της. Αξίζει να προσθέσουμε ότι το album ηχογραφήθηκε live, με τον παλιό καλό τρόπο, μπήκαν δηλαδή οι μουσικοί στο  studio και ηχογράφησαν όλοι μαζί… γιατί αυτή η παρέα είναι retro σε όλα και το αποδεικνύει…

To mini album Retro, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Νοεμβρίου στο live των Penny & The Swingin’ Cats στο Foral!

Οι Penny & The Swingin’ cats είναι:

Πέννυ Μπαλτατζή: φωνή, στίχοι, μουσική

Γιώργος Ζερβός: ηλεκτρική κιθάρα,  φωνή

Ορέστης Μπενέκας: πλήκτρα

Δημήτρης Γρηγοριάδης: τύμπανα

Στάθης Παρασκευόπουλος: κοντραμπάσο

Γιώργος Ζαρέας: τρομπόνι

Βαγγέλης Κατσαρέλης: τρομπέτα

Μάριος Βαληνάκης: τενόρο σαξόφωνο

Χρήστος Καλκάνης: κλαρινέτο

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews