Ελλάδα

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Το Συμβούλιο Εφετών παραπέμπει σε δίκη για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Το αδίκημα για το οποίο θα κληθεί να λογοδοτήσει είναι αυτό της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, οι οποίες αφορούν ποσό περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο δεν είχε δηλώσει στα πόθεν έσχες που υπέβαλε την τριετία 2010-2012. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρέπει όμως να δώσει εξηγήσεις και για την συμμετοχή του στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI (αν και με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει  το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ.Καρατζαφέρης, στις επίμαχες δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής δεν δήλωσε 6,6 εκ δολάρια, ποσό σε λογαριασμό της εταιρίας Καταλίνα, ούτε όμως το ποσό του 1,65 εκ ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα σε λογαριασμό της ίδιας εταιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αποφάσισαν τη μετατροπή του κακουργήματος σε πλημμέλημα για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε ίδιον όφελος από την εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής.

Το δικαστικό συμβούλιο πάντως διατάσσει να συνεχιστεί η έρευνα για δύο ακόμη υποθέσεις: για τις λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ.Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του,
β) τις μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews