Ενδιαφέροντα

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) για την απώλεια της ενδυματολόγου και σκηνογράφου Γιούλας Ζωιοπούλου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) για την απώλεια της ενδυματολόγου και σκηνογράφου Γιούλας Ζωιοπούλου

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματόγραφου (ΕΚΚ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο της διακεκριμένης ενδυματολόγου και σκηνογράφου Γιούλας Ζωιοπούλου. Η απώλειά της είναι μεγάλη καθώς υπηρέτησε την τέχνη της με αστείρευτο ταλέντο, αγάπη και υψηλό αίσθημα συναδελφικότητας.

Η Γιούλα Ζωιοπούλου σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Σχολή Δοξιάδη και στη Σχολή Σταυράκου απ’ όπου αποφοίτησε το 1985. Η δουλειά της στον κινηματογράφο αναγνωρίστηκε γρήγορα με την πρώτη διάκριση να έρχεται το 1989 με το βραβείο σκηνογραφίας για τις μικρού μήκους ταινίες «Άβαξ» του Νίκου Γραμματικού και «Οι Μοναχικές Γυναίκες είναι Επικίνδυνες» της Κωστούλας Τωμαδάκη. Το 1993 απέσπασε το βραβείο ενδυματολογίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τις ταινίες μεγάλου μήκους «Απ’ το Χιόνι» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Η Εποχή των Δολοφόνων» του Νίκου Γραμματικού και «Η Αυλή με τα Σκουπίδια» του Θανάση Σκρουμπέλου. Τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο το 2002 για την ταινία «Ο Βασιλιάς» του Νίκου Γραμματικού, ενώ το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη και το 2017 με το ίδιο βραβείο για την ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα.

Έχει διακριθεί για το έργο της και στην τηλεόραση. Η τελευταία της δουλειά ήταν η ενδυματολογική επιμέλεια στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες».

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews