Ενδιαφέροντα

Συμμετοχή Χάρη Παππή στην 1η Διεπιστημονική Συνάντηση για τη Διαχείριση του Νοσογόνα Παχύσαρκου Ασθενούς

Συμμετοχή Χάρη Παππή στην 1η Διεπιστημονική Συνάντηση για τη Διαχείριση του Νοσογόνα Παχύσαρκου Ασθενούς

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και Διευθυντής Γ’ Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Χαρίλαος Παππής διοργανώνει σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων την 1η Διεπιστημονική Συνάντηση για τη Διαχείριση του Νοσογόνα Παχύσαρκου Ασθενούς.

Στις εισήγησή του ο κύριος Παππής θ’ αναφερθεί στο είδος των χειρουργικών παρεμβάσεων που γίνονται σήμερα σε παχύσαρκα άτομα, καθώς και στα κριτήρια με τα οποία επιλέγεται καθεμία από αυτές.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, έπειτα από πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και της Ομάδας Ειδικών Διαχείρισης Βάρους, σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας.

Σκοπός της είναι η ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη ενημέρωση μεταξύ των διαφόρων ειδικοτήτων σχετικά με την πορεία των σοβαρά παχύσαρκων ασθενών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις παχυσαρκίας.

Άλλωστε, η συνεργασία χειρουργών, παθολόγων, ενδοκρινολόγων, διαιτολόγων αλλά και άλλων επιστημόνων είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της πολύ σοβαρής νόσου, όπως είναι η βαριά παχυσαρκία.

Συνεπώς, η πολύπλευρη ενημέρωση των επιστημόνων καθώς και του κοινού για την πραγματική διάσταση του προβλήματος και την ολιστική προσέγγιση στη λύση του είναι καθοριστικής σημασίας.

Η 1η Διεπιστημονική Συνάντηση για τη Διαχείριση του Νοσογόνα Παχύσαρκου Ασθενούς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στο αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου από τις 09:00 – 15:00.

Για όλους η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν αλλά θα χρειαστεί να κάνετε την προεγγραφή σας συμπληρώνοντας την φόρμα ΕΔΩ

Ακολουθεί το πρόγραμμα αναλυτικά

09:00-09:30 Προσέλευση -Χαιρετισμοί

09:30-11:30 Α΄ Μέρος

-Νοσογόνος παχυσαρκία: γενική εικόνα, γιατί ο νοσογόνα παχύσαρκος δεν είναι απλώς δύο φορές παχύσαρκος!

Εύα Κασσή, Ενδοκρινολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

– Ποιες χειρουργικές παρεμβάσεις γίνονται σήμερα και με ποια κριτήρια;

Χαρίλαος Παππής, Διευθυντής Γ’ Χειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

– Ποια τα μεταβολικά αποτελέσματα των χειρουργικών επεμβάσεων;

Οδυσσέας Βουδούρης, Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής ΙΑΣΩ General

-Διατροφική υποστήριξη προ- και περιεγχειρητικά.

Κουτσοκώστα Βασιλική, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια»

11:30-12:00 Διάλειμμα για καφέ

12:00-14:00 Β΄ Μέρος

-Γιατί η Βαριατρική – Μεταβολική Χειρουργική είναι πιο αποτελεσματική στη νοσογόνο παχυσαρκία; Συγκριτικές Μελέτες.

Γιώργος Σκρουμπής, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών

-Με ποιους μεταβολικούς μηχανισμούς πετυχαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα το χειρουργείο;

Αλέξανδρος Κόκκινος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική & Διαβητολογικό Κέντρο, Γ.Ν.Α. «Λαϊκό»

-Γιατί ο ρόλος του διαιτολόγου προ- και μετεγχειρητικά είναι σημαντικός και καθοριστικός;

Αλεξία Κατσαρού, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

-Μακροχρόνια διατήρηση της απώλειας βάρους.

Κωνσταντίνος Αναστασίου, Διαιτολόγος Επιστημονικός Συνεργάτης, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Ιατρική Σχολή, Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής, Ψυχιατρικής και Νευρολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας

14:00-15:00 Ελαφρύ γεύμα

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews