Ελλάδα

Συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους εργοδοτικών φορέων

Συνάντηση Τσίπρα με εκπροσώπους εργοδοτικών φορέων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11 το πρωί η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου για την προώθηση μιας μεταρρύθμισης που θα καθιστά βιώσιμο το ασφαλιστικό, χωρίς την επανάληψη οριζόντιων μειώσεων στις συντάξεις.
Στο κλίμα αυτό, σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επανέφερε την πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλλουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας.
Πρωτοβουλίες θα εκδηλωθούν από την κυβέρνηση και εκτός Ελλάδος με συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου με ομολόγους του, αλλά και του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Στην αιχμή της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης βρίσκεται και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους. Της προσπάθειας αυτής θα ηγηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας που αναμένεται να έχει επαφές σε ανώτατο επίπεδο.
Μείζονος σημασίας είναι και τα ταξίδια που έχει προγραμματίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε Μόσχα, Βερολίνο και Φρανκφούρτη.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews