Μουσική

Συναυλία Σούφι και Διαλογιστικής Μουσικής

Συναυλία Σούφι και Διαλογιστικής Μουσικής

Μια μουσική μυσταγωγία με άρωμα Ανατολής… έρχεται στην Αττική.

Μία ανοιχτή πρόσκληση σε ένα εσωτερικό μουσικό ταξίδι με όχημα τον εαυτό και το σώμα του καθενός. Ένα κάλεσμα στην βαθύτερη ύπαρξη του ακροατή, μία μοναδική ευκαιρία που σπάνια παρουσιάζεται στην Ελλάδα.

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 19:00 μία ξεχωριστή μουσική συναυλία έρχεται στην πόλη. Παράλληλα με τις μυστηριώδεις ανατολίτικες μελωδίες, ένα μοναδικό χορευτικό θέαμα εκτελεσμένο από τους περιστρεφόμενους χορευτές Sufi. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Διαλογισμού με άρωμα Ανατολής» στην Αίθουσα Ιωνίας του Δημαρχείου Βούλας, Αττικής.

Το είδος της συναυλίας θα μπορούσε να θεωρηθεί διαλογιστική μουσική, μία προσέγγιση που βοηθάει το κοινό να επιτύχει τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων από τη συνειδητότητά του. Με αυτό τον τρόπο το άτομο έρχεται σε κατάσταση ψυχικής χαλάρωσης, διαλογισμού και ευεξίας.

Ο στροβιλισμός ή αλλιώς whirling, που πραγματοποιούν οι χορευτές, συμβολίζει την κυκλική κίνηση των πλανητών γύρω από τον ήλιο, μέσω της οποίας το άτομο απελευθερώνεται από τις σκέψεις του, τις προσωπικές του επιθυμίες και το Εγώ του, μένοντας αποκλειστικά προσηλωμένος στο  θείο.

Ο συνδυασμός χορού και διαλογιστικής μουσικής αποτελεί μία ανεκτίμητη εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Ένα θέαμα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να απολαύσουν κάτι από την μαγεία της Ανατολής που χάνεται στα βάθη των αιώνων και της ανθρώπινης ιστορίας.

Το συγκρότημα απαρτίζουν οι ακόλουθοι καλλιτέχνες:

· Marlia Tompazou (Vocals)

· Nashwan Farok (Ney, Vocals)

· Saeed Rezazadeh (Persian Setar, Vocals)

· Sundaram Demetrios Psychas  (Fretless electric bass, atmospheres)

· Philippos Ashik Stamatopoulos (Percussion)

Τιμές εισιτηρίων: 10€ για μέλη της Prevent-bnt.gr – 12€, προπώληση Viva.gr – 15€ στην είσοδο

Αίθουσα Ιωνίας του Δημαρχείου Βούλας (Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 113, Βούλα)

Σχόλια

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews