Ελλάδα

Σταματάκη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Ο Λάμπρου συνομιλούσε με όλους, πολιτικούς και ποινικούς κρατούμενους

Σταματάκη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): Ο Λάμπρου συνομιλούσε με όλους, πολιτικούς και ποινικούς κρατούμενους

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, αναφερόμενη στους συνομιλητές του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Πάνου Λάμπρου, χρησιμοποίησε τον όρο “πολιτικοί κρατούμενοι” τονίζοντας πως δεν ξεχωρίζει τους φυλακισμένους σε τρομοκράτες και μη.

«Ο Π. Λάμπρου συνομιλούσε με όλους όσοι εμπλέκονται στο σύστημα των φυλακών, την αστυνομία, τους φύλακες, τους φυλακισμένους, άνδρες και γυναίκες, πολιτικούς και ποινικούς, για να μπορεί να έχει και να διαμορφώνει μια συνολική εικόνα των προβλημάτων στις φυλακές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη υπογράμμισε πως  «εμείς υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των φυλακισμένων. Δεν ξεχωρίζουμε τους φυλακισμένους σε τρομοκράτες και μη. Υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των φυλακισμένων.

Θεωρούμε ότι πρέπει να έχουν ανθρώπινες συνθήκες μέσα στη φυλακή, να μπορούν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να τιμωρεί και να παίρνει αποφάσεις».

Από την άλλη πλευρά αρνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιεξουσιαστικό κόμμα. Όπως είπε «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν πάντα ένα θεσμικό κόμμα. Ήταν πάντα μέσα στους θεσμούς, διεκδικούσε την συμμετοχή του με δημοκρατικό τρόπο και την εκλογή του και την άσκηση της εξουσίας. Άρα, πότε ήταν με τους αντιεξουσιαστές; Πότε λέγαμε ότι είμαστε αντιεξουσιαστές; Ποτέ. Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα των μειονοτήτων και ανθρώπων που πιέζονται και “δεν έχουν φωνή”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αντιεξουσιαστές».

 

 

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews