Ελλάδα

Σταθάκης: Η κυβέρνηση είχε τα χρήματα να πληρώσει το ΔΝΤ αλλά επέλεξε να μην το κάνει

Σταθάκης: Η κυβέρνηση είχε τα χρήματα να πληρώσει το ΔΝΤ αλλά επέλεξε να μην το κάνει

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί τις προτάσεις των δανειστών που είναι στο τραπέζι» διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο BBC τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί παραμονή στο ευρώ.

Η κυβέρνηση έχει χρήματα να πληρώσει το ΔΝΤ αλλά προτίμησε να μην το κάνει, αποκάλυψε ο κ. Σταθάκης, αναφορικά με το ελληνικό αίτημα προς το Ταμείο για συνολική πληρωμή των δόσεων του Ιουνίου στο τέλος του μήνα.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είχε τα χρήματα για να πληρώσει τη δόση, αλλά αποδέχθηκε μία προσφορά από το ΔΝΤ να ενοποιήσει τέσσερις δόσεις του Ιουνίου σε ένα ενιαίο ποσό 1,6 δισεκ. ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος του μήνα.

«Προσβλέπουμε στην επίτευξη μίας συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομίας στο BBC Radio, αλλά είπε πως η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί τα προτεινόμενα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2015 και το 2016.

Η Ελλάδα καθυστέρησε την πληρωμή μιας δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) η οποία έπρεπε να καταβληθεί σήμερα, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνουν αλλαγές στους σκληρούς όρους που θέτουν οι διεθνείς πιστωτές προκειμένου να χορηγήσουν βοήθεια και να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών, διευκρινίζεται σε τηλεγράφημα του Reuters.

Πηγή imerisia

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews