Θέατρο

«Στέλλα κοιμήσου»

«Στέλλα κοιμήσου»

Μετά από 2 πολύ πετυχημένες θεατρικές περιόδους στο Εθνικό Θέατρο, η παράσταση που έγινε το talk of the town και κέρδισε κοινό και κριτικούς, προστίθεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και παρουσιάζεται τη σεζόν 2018 – 2019 στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Για την ερμηνεία τους στην παράσταση τιμήθηκαν η Ιωάννα Κολλιοπούλου με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη και ο Γιάννης Νιάρρος με το βραβείο Δημήτρης Χορν.

Σε μια οικογένεια όπου ο νόμος του πατέρα-αφέντη εφαρμόζεται με «μαφιόζικες» μεθόδους, η Στέλλα αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλεται από το περιβάλλον της και επιμένει για το αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Ο έρωτας όμως, ή οποιαδήποτε άλλη έκφραση ατομικής ελευθερίας, ακυρώνεται μπροστά στο συμφέρον, που υποχρεώνει σε υποταγή στις ειλημμένες αποφάσεις. Αξιοπρέπεια, ηθική τάξη και συναισθήματα θεωρούνται πολυτέλεια.  Με αφορμή έναν απαγορευμένο έρωτα, το έργο καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα και ανατέμνει έναν κόσμο εδραιωμένο στο ψέμα, το χρήμα, τη χυδαιότητα και το έγκλημα. Το όνειρο της κοινωνικής ανόδου και της υλικής ευμάρειας εξουδετερώνει κάθε αξία και διαβρώνει συμπεριφορές και συνειδήσεις. Το «Στέλλα κοιμήσου» γράφτηκε με τη δημιουργική συμμετοχή των ηθοποιών της παράστασης κατά τη διάρκεια των προβών. Κάθε παράσταση είναι ξεχωριστή, καθώς ο διάλογος διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό ζωντανά στη σκηνή, με βάση ένα συγκεκριμένο σενάριο.

Σκηνοθεσία : Γιάννης Οικονομίδης

Επιμέλεια κειμένου: Βαγγέλης Μουρίκης

Βοηθός σκηνοθέτη/επιμέλεια κίνησης: Αντώνης Ιορδάνου

Μουσική : Μπάμπης Παπαδόπουλος

Παίζουν : Αντώνης Ιορδάνου (Θείος Τάκης) Ιωάννα Κολλιοπούλου (Στέλλα Γερακάρη) Μάγια Κώνστα (Θεία Βάσω) Καλλιρρόη Μυριαγκού (Ελένη Γερακάρη) Γιάννης Νιάρρος (Γιώργος Γερακάρης) Θάνος Περιστερης (Μάριος Αγγελής) Στάθης Σταμουλακάτος (Αντώνης Γερακάρης) Έλλη Τρίγγου (Ανθή Γερακάρη)

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: από 1 έως 12 Οκτωβρίου : Δευτέρα με Παρασκευή στις 21:00, από 15 Οκτωβρίου: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 18€, φοιτητικό, άνω των 65 ετών, πολυτέκνων, παιδιά έως 18 ετών 15€, ανέργων, ΑΜΕΑ 12€

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά

Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews