Μουσική

«Στη Γέφυρα του Γαλατά»

«Στη Γέφυρα του Γαλατά»

Η Βασιλική Παπαγεωργίου που χρόνια τώρα ζει και δημιουργεί στην Κωνσταντινούπολη, ερμηνεύτρια και στιχουργός του γνωστού συγκροτήματος “Βόσπορος”, έρχεται με την Πολίτικη παρέα της για μια μοναδική εμφάνιση στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 21.30.

Γνωστή από τις συνεργασίες της με Έλληνες και Τούρκους μουσικούς στην Κωνσταντινούπολη, τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με δεξιοτέχνες νέους Έλληνες μουσικούς που ζουν στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με παραδοσιακά πολίτικα και σμυρναίικα τραγούδια, τραγουδισμένα στα Ελληνικά και στα Τούρκικα κι ένα αφιέρωμα στη Ρόζα Εσκενάζυ σε πολιτιστικούς και συναυλιακούς χώρους της Πόλης. Το πρόγραμμα αυτό, που κερδίζει το Τουρκικό κοινό αναβιώνοντας μια λησμονημένη παλιά παράδοση της Πόλης, βρίσκει το χώρο του στο «Πέραν» της Αθήνας, ενώνοντας τις δύο πόλεις μ’ ένα αλησμόνητο μουσικό νήμα που αντέχει στο χρόνο, τέρποντας πάντα τη ρωμέικη ψυχή.

Η Πολίτικη παρέα της αποτελείται από την Μαρίνα Λιόντου Μωχάμεντ στο ούτι, την Φωτεινή Κοκκάλα στο κανονάκι και τον Χρήστο Ψωμιάδη στην πολίτικη λύρα.

Ηχοληψία: Θοδωρής Θεοχαρόπουλος

Είσοδος: 5,00 ευρώ/άτομο

«Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», Λεωφόρος Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα, τηλ. 210-25.33.896

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews