Ελλάδα

Στην Αθήνα στα τέλη του Οκτωβρίου ο Ολάντ

Στην Αθήνα στα τέλη του Οκτωβρίου ο Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του Οκτωβρίου. Μάλιστα εδώ και αρκετό διάστημα οι δύο πλευρές προετοιμάζουν αυτή την επίσκεψη.

Η ελληνική και η γαλλική πλευρά ετοιμάζονται εδώ και καιρό γι’ αυτή την επίσκεψη, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η πρώτη επίσκεψη αρχηγού κράτους στην Ελλάδα, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το protothema.gr έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες διαπίστευσης του νέου Γάλλου πρέσβη, ο οποίος θα προετοιμάσει και τυπικά το ταξίδι του Γάλλου προέδρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πιθανότερη ημερομηνία της επίσκεψης θα είναι στο διάστημα από 26 μέχρι 29 Οκτωβρίου, με επικρατέστερη αυτή τη στιγμή την 27η. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να πραγματοποιήσει μία διανυκτέρευση στην Αθήνα, αν το ταξίδι δεν είναι τελικά αυθημερόν.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα έχει συναντήσεις με τον ομόλογό του Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα και κατά πάσα πιθανότητα θα συναντήσει και κάποιους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Γάλλος πρόεδρος τις τελευταίες εβδομάδες έχει μιλήσει τηλεφωνικά τόσο με τον κ. Παυλόπουλο για το θέμα του μεταναστευτικού, όσο και με τον κ. Τσίπρα, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογή του το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου.

Τέλος στην ατζέντα των συνομιλιών του κ. Ολάντ αναμένεται να είναι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, το θέμα του χρέους, οι επενδύσεις και το μεταναστευτικό.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews