Ελλάδα

Στον εισαγγελέα ο Χριστόδουλος Ξηρός

Στον εισαγγελέα ο Χριστόδουλος Ξηρός

Στην Ευελπίδων υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Στον εισαγγελέα στην Ευελπίδων υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία οδηγήθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Δυο εισαγγελείς βρίσκονται ήδη στην εισαγγελία για να του ασκήσουν ποινική δίωξη.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός βγήκε από τα γραφεία της ΓΑΔΑ, για τα δικαστήρια στην Ευελπίδων στις 17:21, ενώ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο κρησφύγετο στην Ανάβυσσο, απάντησε: «Δεν μιλάω με νενέκους» και «Αντίσταση στην τρόικα. Δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας»

Σε κάθε διασταύρωση της διαδρομής, τροχονόμοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία, προκειμένου η μεταγωγή του Ξηρού να γίνει με ασφάλεια.

Νωρίτερα, από τη ΓΑΔΑ όπου βρισκόταν, ο συνήγορος του Ξηρού Φραγκίσκος Ραγκούσης μετέφερε δήλωση του δραπέτη, όπου ανέφερε πως αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τον οπλισμό, ενώ επιμένει πως δεν είχε καμία συναναστροφή με κανέναν άλλο. Δήλωσε ακόμη δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ, για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του.

Πρόσθεσε ότι ο Ξηρός του δήλωσε πως δεν είναι τζιχαντιστής και γι” αυτό δεν ήθελε να συμπλακεί με αστυνομικούς.

Ακόμη ανέφερε πως ο πελάτης του δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης.

Μάλιστα ο Ξηρός σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Καμία συνεργασία με τους θεσμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δωσίλογων. Η επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το πλήγμα που δέχτηκα γιατί είναι κοινωνική αναγκαιότητα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αφού ολοκληρωθεί η ακρόαση του απο τον εισαγγελέα Αθηνών θα μεταβεί στα δικαστήρια Πειραιά ώστε να επισκεφτεί και τον εκεί εισαγγελέα για την υπόθεση της απόδρασης. Όταν ολοκληρωθούν οι ακροάσεις του από τους εισαγγελείς, θα επιστρέψει στην ΓΑΔΑ όπου και θα διανυκτερεύσει.

ksiros-euelpidon-ena-e1420386903376

πηγή

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews