Βιβλίο

Στον συγγραφέα Ρίτσαρντ Φλάναγκαν το βραβείο μυθιστορήματος

Στον συγγραφέα Ρίτσαρντ Φλάναγκαν το βραβείο μυθιστορήματος

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απένειμε το βραβείο μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature του περιοδικού (δέ)κατα, για το έτος 2015, στον Αυστραλό συγγραφέα Ρίτσαρντ Φλάναγκαν, για το βιβλίο του “Το μονοπάτι για τα βάθη του βορρά”. Η ανακοίνωση των νικητών και η απονομή έλαβε χώρα στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ο Ρίτσαρντ Φλάναγκαν γεννήθηκε το 1961. Έχει γράψει έξι μυθιστορήματα, τα οποία έχουν βραβευτεί και έχουν εκδοθεί σε 26 χώρες. Ζει στη γενέτειρά του, την Τασμανία. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα Το μονοπάτι για τα βάθη του βορρά, το οποίο τιμήθηκε το 2014 με το βραβείο Man Booker, και το μυθιστόρημα ΑΠΟΥΣΙΑ, το οποίο μάλιστα κυκλοφόρησε την ημέρα της βράβευσης του συγγραφέα, την 24η Νοεμβρίου 2016.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του η Κλειώ Ζαχαριάδη, διευθύντρια marketing των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ενώ απόσπασμα διάβασε ο εμπορικός διευθυντής των Εκδόσεων Ψυχογιός Βασίλης Μωϊτσίδης. Στο ευχαριστήριο σημείωμα που απέστειλε ο συγγραφέας αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Αυστραλία με την Ελλάδα, εξέφρασε τη χαρά και την τιμή του για τη βράβευση του βιβλίου του, καθώς και τις ευχαριστίες του στον εκδοτικό οίκο και τον μεταφραστή Γιώργο Μπλάνα για την εξαιρετική μετάφρασή του.

Τα βραβεία The Athens Prize for Literature, επονομαζόμενα και «βραβεία των συγγραφέων και των εκδοτών», αποτελούν σημείο αναφοράς στον χώρο των κριτικών λογοτεχνίας, των δημοσιογράφων, των εκδοτών, των συγγραφέων και των μεταφραστών, ενώ η τελετή πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της μεγάλης διάκρισης για την Αθήνα να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το έτος 2018.

(από αριστερά προς τα δεξιά στη φωτογραφία οι  Βασίλης Μωιτσίδης, Διευθυντής Πωλήσεων, Κλειώ Ζαχαριάδη Διευθύντρια Marketing, Νίκος Ψυχογιός Εμπορικός Διευθυντής των Εκδόσεων Ψυχογιός)

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews