Βιβλίο

«Τα λείψανα του Αγίου Λαυρεντίου»

«Τα λείψανα του Αγίου Λαυρεντίου»

του Vicente Alfonso από τις εκδόσεις Ίκαρος

Με κύριο άξονα την πολυπρισματική πραγματικότητα και τις απεριόριστες ερμηνείες που αυτή μπορεί να έχει, ο Vicente Alfonso μας παρουσιάζει στο βραβευμένο του μυθιστόρημα μια εθιστική ιστορία γεμάτη από μυστήριο, αγωνία και έντονους χαρακτήρες.

Έκπληκτος από τη σοβαρότητα των κατηγοριών εναντίον του ασθενή του Ρώμου Αγιάλα, ο ψυχολόγος Αλμπέρτο Αλμπόρες δέχεται να αποτελέσει μέρος μιας ομάδας που θα υπερασπιστεί την αθωότητα του νεαρού. Όσο περνά ο καιρός, η πραγματικότητα παρουσιάζει όλο και περισσότερα ανησυχητικά γεγονότα σχετικά με το παρελθόν του Ρώμου, και ο γιατρός Αλμπόρες καλείται ν’ αποφασίσει αν οι μονόλογοί του είναι απλές φαντασιώσεις ή ομολογίες αποτρόπαιων εγκλημάτων…

Πόσα ψέματα και αλήθειες υπάρχουν στις ιστορίες που αφηγείται ο Ρώμος στον ψυχολόγο του; Κάτω από ποιες συνθήκες πέθανε η μητέρα του Ρώμου και γιατί κάποιοι προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη της; Είναι δυνατόν να δολοφονηθεί ένας άνθρωπος σε κάποιο μπαρ χωρίς κανείς να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του δράστη; Ήταν ο Ρώμος ή μήπως ο δίδυμος αδερφός του, ο Ρωμύλος; Γιατί ο τάφος της μητέρας των διδύμων είναι άδειος;

Οι έρευνες για την επίλυση αυτών των μυστηρίων θα ανασυνθέσουν την ιστορία της οικογένειας Αγιάλα και θα δείξουν πως κάθε πραγματικότητα μπορεί να έχει απεριόριστες ερμηνείες.

Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου

ISBN: 978-960-572-194-7

Σελίδες:248

Σχεδιασμός/εικονογράφηση εξωφύλλου: Χρήστος Κούρτογλου

Ο VicenteAlfonso (Βισέντε Αλφόνσο) γεννήθηκε στο Τορεόν του Μεξικού το 1977, από οικογένεια μεταλλωρύχων. Φοίτησε σε ιησουίτικο σχολείο για δεκατρία χρόνια.

Εκτός από τα Λείψανα του Αγίου Λαυρεντίου, που κέρδισε το Διεθνές βραβείο μυθιστορήματος SorJuanaInés de la Cruz το 2014, έχει γράψει το Partitura para mujermuerta (Εθνικό βραβείο αστυνομικής λογοτεχνίας), το Contarlasnoches (Εθνικό βραβείο διηγήματος MarίaLuisaPuga) και το Elsίndrome de Esquilo.

Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος για τα Μεξικάνικα Γράμματα δύο φορές, του Ταμείου για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες της Κοαουίλα τρεις φορές, καθώς και του προγράμματος για διαμονή στο εξωτερικό του Εθνικού Ταμείου για τον Πολιτισμό και τις Τέχνες.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews