Βιβλίο

Τα «Τυφλά ψάρια» κολυμπούν φέτος ανάμεσά μας…

Τα «Τυφλά ψάρια» κολυμπούν φέτος ανάμεσά μας…

Πιστός στη δέσμευσή του ότι το Μάιο του 2018 θα «ξαναχτυπήσει» ο αστυνόμος Καπετάνος, ο Δημήτρης Σίμος εξέδωσε το νέο του βιβλίο «Τυφλά ψάρια» από τις εκδόσεις Bell.

Κύριο θέμα του βιβλίου είναι ο φόνος μιας νεαρής μητέρας, ωστόσο στην πορεία προκύπτουν και άλλοι φόνοι.

Ο αστυνόμος γνώριμος πλέον, από το πρώτο του βιβλίο «Τα βατράχια», όπως επίσης και ο τόπος που εκτυλίσσεται η υπόθεση (Εύβοια), που για κάποιους αναγνώστες είναι προτιμότερος από τα ξένα και ανοίκεια τοπία των ξένων λογοτεχνών αστυνομικής λογοτεχνίας. Το βιβλίο λειτουργεί ως «σίκουελ» για όποιον έχει διαβάσει τα «Βατράχια» (ο αναγνώστης ξέρει την οικογενειακή και επαγγελματική κατάσταση του Καπετάνου, τις συνήθειές του, γεγονότα της ζωής του κτλ), ωστόσο διαβάζεται και αυτόνομο, αφού ο συγγραφέας φροντίζει να αναφέρει τα περισσότερα στοιχεία και σ’ αυτό το βιβλίο. Η γραφή του Σίμου αυτή τη φορά είναι πιο γλαφυρή, ενώ δίδεται μεγαλύτερη έμφαση στην περιγραφή τοπίων και αντικειμένων.

Έρωτες, αδελφικές σχέσεις, χρήμα, ναρκωτικά ακροβατούν μεταξύ ανοχής και κατάρρευσης…

Ένα επιπλέον στοιχείο που προσδίδει ακρίβεια στην εξέλιξη της ιστορίας είναι η παρακολούθηση του χρόνου ανά κεφάλαιο. Ο αναγνώστης ξέρει ανά πάσα στιγμή την ημέρα και την ώρα που λαμβάνει χώρα κάθε γεγονός.

Ο Δημήτρης Σίμος αποδεικνύει περίτρανα ότι μπορεί να υπάρξει καλή ελληνική αστυνομική λογοτεχνία και το νεαρό της ηλικίας τού επιτρέπει να μας χαρίσει πολλά βιβλία ακόμα, με ή χωρίς τον Αστυνόμο Καπετάνο. Οψόμεθα λοιπόν…

«Αν έχεις δώσει πολλά λεφτά για ένα πιάτο μακαρόνια, πρέπει να σε δουν να τα τρως»

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews