Εκδηλώσεις

«The Art Dose»

«The Art Dose»

Με έκθεση του Sonke εγκαινιάζεται ο νέος χώρος τέχνης στη Γλυφάδα

Με ατομική έκθεση του σύγχρονου, σημαντικού καλλιτέχνη της νέας γενιάς Sonke, πραγματοποιούνται στις 22 Μαρτίου τα εγκαίνια του νέου χώρου τέχνης The Art Dose, που βρίσκεται στο ισόγειο του Florida Mall στη Γλυφάδα. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο art gift shop, με εξαιρετικές προτάσεις εικαστικών δώρων που φέρουν την υπογραφή σύγχρονων, σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών. Την επιμέλεια του χώρου και των προτάσεων έχει η Νίκη Καποπούλου.

Ο Sonke παρουσιάζει στην ατομική του έκθεση στο The Art Dose, που πραγματοποιείται μετά από πρόταση του Γρηγόρη Καπόπουλου, ο οποίος στηρίζει το έργο του καλλιτέχνη, μια νέα σειρά έργων του, των τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για έργα που δημιούργησε σε καμβά και ξύλο κλασικά, κολλάζ, καθώς και ποπ αισθητικής. Το κείμενο του καταλόγου της έκθεσης υπογράφει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Οι αγαπημένες απρόμαυρες μορφές του Sonke κυριαρχούν με βασικό χαρακτηριστικό τα έντονα περιγράμματα. Ζευγάρια ή μοναχικές φιγούρες που φέρουν συχνά πάνω τους ως σφραγίδα από τον καλλιτέχνη το στοιχείο της κόκκινης καρδιάς, που προσθέτει συναίσθημα, πάθος, ένταση. Ο Sοnke επιλέγει συμβολικά να σχεδιάσει σχεδόν άφυλες μορφές θέλοντας να καταρρίψει την κυρίαρχη αφήγηση της πατριαρχίας και της κοινωνίας για το πως αντιλαμβανόμαστε έναν άντρα και μια γυναίκα. Μέσα από τις ανθρώπινες μορφές ο Sonke ασκεί με μοναδικό τρόπο κριτική στην αστική κουλτούρα, τον καταναλωτισμό και το θέαμα. Οι εικόνες του συνθέτουν τη δική του αφήγηση της πραγματικότητας διανθισμένη με ποπ ανάλαφρα στοιχεία και εικόνες μαζικής κουλτούρας. Τα έγχρωμα στοιχεία δεν λείπουν για λόγους καθαρά αισθητικής, καθώς για τον Sonke το ασπρόμαυρο δεν κρύβει συμβολισμούς γκρίζων συναισθημάτων, ούτε το χρώμα δημιουργεί από μόνο του αισιοδοξία και ελπίδα.

Το Art Dose στη Γλυφάδα, το οποίο είναι επίσης online κατάστημα, προσφέρει μια συλλογή από μοναδικά εικαστικά δώρα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά γι αυτό και φέρουν την υπογραφή καταξιωμένων όσο και ανερχόμενων σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών. Συγκεκριμένα το Art Dose συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως οι (κατά αλφαβητική σειρά): Στάθης Αλεξόπουλος, Δημήτρης Γέρος, Αντώνης Καστρινάκης, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Βασίλης Σπεράντζας, Μαρία Σπυράκη, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου, Ανδρέα Ψαράκος, καθώς και οι: HAWINI, Mr. Brainwash, William Sveetlove, Vassiliki.

Ακόμα το Art Dose προσφέρει μια εκτενή συλλογή από πολυτελή εξατομικευμένα και εγχαραγμένα εικαστικά δώρα για ειδικές περιστάσεις όπως γάμους βαφτίσεις και εταιρικά δώρα. Για όλους εκείνους που θέλουν να απογειώσουν την ιδιαίτερη μέρα της ζωής της και να της δώσουν ακόμα πιο προσωπικό χρώμα.

Εγκαίνια The Art Dose και έκθεσης Sonke:22 Μαρτίου 2018 (18.30-22.30).

Διάρκεια ατομικής έκθεσης Sonke:22-31 Μαρτίου 2018

Ώρες καταστήματος: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10-00-17.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10.00-21.00.

The Art Dose: Α. Μεταξά 33, Γλυφάδα, Αττική, Florida Mall (ισόγειο), τηλ. 2109680505

 

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews