Ελλάδα

Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός μπορούσε να κυβερνήσει

Θεοδωράκης: Ο πρωθυπουργός μπορούσε να κυβερνήσει

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του διεμήνυσε ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές το συντομότερο δυνατό.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός μπορούσε να κυβερνήσει, ενώ συμπλήρωσε πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδιναν την δυνατότητα να κυβερνήσει με την ανοχή τους.

“Αυτές οι εκλογές θα μπορούσαν να έχουν γίνει με διαφορετικό εκλογικό νόμο, χωρίς αυτό το κραυγαλέο εξωπραγματικό bonus των 50 εδρών. Η χώρα πάει στις εκλογές διαλυμένη, με ανοιχτά σύνορα, άδεια ταμεία”.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό, αλλά με σεβασμό στους συνταγματικούς κανόνες. Εξάλλου όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού «υπάρχει ανάγκη να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό».

«Η πρόταση του Ποταμιού είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της χώρας και να εκφραστεί σε ένα δυνατό, καθαρό Ποτάμι» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και εκτίμησε ότι στις επόμενες εκλογές «θα υπάρξει πόλωση, αλλά θα είναι ανάμεσα στις παλιές και στις νέες δυνάμεις».

Εξάλλου όπως ανέφερε «σε όλη την Ελλάδα συζητάμε με νέα πρόσωπα, έρχονται στο Ποτάμι απογοητευμένα πρόσωπα από τη ΝΔ και η έκφρασή τους θα βρεθεί στα ψηφοδέλτια».

«’Εχουμε επίγνωση των πραγματικών δυνατοτήτων μας, θέλουμε το Ποτάμι να κυβερνήσει, έχει σχέδιο, έχει πρόσωπα. Από εκεί και πέρα το πρώτο κόμμα κυβερνάει. Οποιεσδήποτε προσπάθειες για κυβέρνηση ενότητας θα είναι συνεχείς, αλλά θα δούμε πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την κίνηση του κ. Λαφαζάνη να προχωρήσει σε συγκρότηση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας είπε πως «σύμφωνα με τους συνταγματολόγους η τρίτη εντολή πάει στον κ. Λαφαζάνη».

Καταλήγοντας  ανέφερε: «Πρέπει να περάσουμε σε μια εποχή που υπάρχει η αλήθεια. Το Ποτάμι υπήρξε πάντα πρόταση αλήθειας. Το ό,τι η χώρα κρατήθηκε στην Ευρωπαϊκή πλευρά είναι ένα έργο και δικό μας. Το μικρό μπόι μας ήταν μεγάλο εκείνες τις ημέρες.

Πάρα πολλοί έπαιζαν τότε με τα απωθημένα τους. Το Ποτάμι ήταν το πρώτο που είπε : Ευρωπαϊκή λύση».

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews