Ελλάδα

Τι αναφέρει το σημείωμα του Eurogroup για το προσωρινό Grexit (φωτο)

Τι αναφέρει το σημείωμα του Eurogroup για το προσωρινό Grexit (φωτο)

Σύμφωνα με το σημείωμα που παρέδωσε στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην πιθανότητα της μη συμφωνίας θα μπορούσαν να προσφερθούν στην Ελλάδα διαπραγματεύσεις για ένα ταιμ άουτ από την Ευρωζώνη, με μια πιθανή αναδιάρθρωση χρέους.

Με βάση το σχέδιο του Eurogroup: Η Ελλάδα χρειάζεται 82-86 δισ.ευρώ. Η χώρα χρειάζεται 7 δισ.ευρώ στις 20 Ιουλίου και και 5 δισ. ευρώ στα μέσα Αυγούστου.

Η ιδέα του εξωτερικού ταμείου στο Λουξεμβούργου, έως και 50 δισ.ευρώ σε ελληνική δημόσια περιουσία, είναι απόφαση των ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής.

Σε περίπτωση μη συμφωνίας θα μπορούσαν να προσφερθούν στην Ελλάδα διαπραγματεύσεις για ένα ταιμ άουτ από την Ευρωζώνη, με μια πιθανή αναδιάρθρωση χρέους.

debt708_11

Αποκλείεται το κούρεμα του χρέους

Παράλληλα το Eurogroup ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ονομαστικού κουρέματος του χρέους παρότι τονίζει ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες αναφορικά με την βιωσιμότητά του.

Επιπλέον, στο προσχέδιο της συνεδρίασης που δόθηκε στη δημοσιότητα, το Eurogroup υπενθυμίζει ότι τα μέλη της ευρωζώνης τα τελευταία χρόνια, έχουν υιοθετήσει ένα αξιοσημείωτο πακέτο μέτρων προκειμένου να υποστηρίξουν την βιωσιμότητα του χρέους και τα οποία έχουν βοηθήσει στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και έχουν μειώσει σημαντικά το κόστος του.

Υπενθυμίζει επίσης ότι το Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 είχε δηλώσει έτοιμο να υιοθετήσει πρόσθετα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, με μέτρα όπως η πρόσθετη περίοδος χάριτος υπό την προϋπόθεση πλήρους εφαρμογής των μέτρων που θα συμφωνηθούν σε μια πιθανή νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς και η οποία θα εξεταστεί μετά την θετική αξιολόγηση της πρώτης ανασκόπησης.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι επανέλαβαν κατηγορηματικά την δέσμευση τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις στους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως.

eg_haircut

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews