Θέατρο

«Το δέντρο του Οιδίποδα»

«Το δέντρο του Οιδίποδα»

Η Ομάδα Θεάτρου Ιδέα παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά από τη Δευτέρα  21 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, την παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα».

Επτά ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης ως μουσικός επί σκηνής σκαρφαλώνουν το δέντρο του Οιδίποδα ξεκινώντας απ’ την εποχή του Κάδμου, την ίδρυση της Θήβας, την αρχή του Ανθρώπου.

Από κλαδί σε κλαδί ταξιδεύουν μέσα και πέρα από τον μύθο της καταραμένης γενιάς των Λαβδακιδών, σε μια μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές χοϊκές αιμάτινες ρίζες. Τις δικές μας ρίζες.

Ένας 6μελης χορός σε μια αρχέγονη μοναξιά, σ’ έναν ου-τόπο, σκαρώνει μια αφηγηματική τελετή προσκαλώντας όλους τους ήρωες να περιπλανηθούν μαζί με το τραγικό τους φορτίο άλλοτε σε ερήμους, άλλοτε στα ερείπια του Οίκου τους, άλλοτε σε κάποιο ρημαγμένο τσίρκο κι άλλοτε σ’ αυτήν την ίδια τη θεατρική αίθουσα.

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης

Κείμενο: Ομάδα Ιδέα  με την συνεργασία των: Μαρίνα Αργυρίδου, Έκτορα Λίατσο, Γιώργο Βουρδαμή, Νεφέλη Μαρκάκη

Live Μουσική: Κώστας Γάκης

Εικαστική επιμέλεια: Βασιλική Σύρμα

Μουσική Σύνθεση: Κώστας Γάκης

Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ Ιδέα Ε.Ε

Παίζουν: Κώστας Γάκης, Μυρτώ Γκόνη, Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Σταύρος Λιλικάκης, Κώστας Μαγκλάρας,  Νεφέλη Μαρκάκη, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, γενική είσοδος 15 ευρώ, μειωμένο 12 ευρώ (ισχύει για φοιτητές και ανέργους), πρωινές προγραμματισμένες παραστάσεις για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου με γενική είσοδο 7 ευρώ

Κάθε Δευτέρα μπορείτε να βρείτε εισιτήρια από 7 ευρώ, αρκεί να τα προμηθευτείτε εγκαίρως.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα & 50 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Θέατρο Άλφα – Ιδέα, Πατησίων 37, Πολυτεχνείο, τηλ.: (210) 5238742, 5221444

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews