Βιβλίο

«Το δέρμα»: Ένα θρίλερ για γερά στομάχια..

«Το δέρμα»: Ένα θρίλερ για γερά στομάχια..

Ένα ακόμα βιβλίο της Mo Hayder με πρωταγωνιστές τους Τζακ Κάφερι και Φλι Μάρλι κυκλοφόρησε εδώ και λίγο καιρό από τις εκδόσεις Διόπτρα (για το βιβλίο δείτε εδώ).

Μια γυναίκα βρίσκεται νεκρή κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, έχοντας δίπλα της ένα μπουκαλάκι με χάπια, ένα σημείωμα αυτοκτονίας και ο σουγιάς με τον οποίο έκοψε τις φλέβες της. Προφανής υπόθεση η μήπως όχι;

Η συγγραφέας πετυχαίνει αποτελεσματικά να συνδέσει το προηγούμενο βιβλίο της («Η τελετή») με αυτό, αφού χρονικά η ιστορία μας τοποθετείται μια εβδομάδα μετά από την αντίστοιχη ιστορία της Τελετής.

Άραγε υπάρχουν Τοκολόσε ή είναι αστικός μύθος που βασίζεται στη δεισιδαιμονία;

Εκτός από το πτώμα, άλλη μία γυναίκα εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Πέραν των επαγγελματικών ζητημάτων οι δύο πρωταγωνιστές καλούνται να αντιμετωπίσουν και προσωπικά θέματα που προκύπτουν, να παλέψουν με φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά και «στοιχεία» που εμφανίζονται στο παρόν, που κλονίζουν ακόμα και τις πιο στενές διαπροσωπικές σχέσεις.

Στο βιβλίο οι περιγραφές, ιδιαιτέρως των σκηνών που αναφέρονται σε πτώμα είναι τόσο παραστατικές, που νιώθεις σχεδόν να μυρίζεις τα φορμόλη και να σφίγγεται το στομάχι σου, λες και βρίσκεσαι σε νεκροτομείο.

«Δεμένο», γρήγορο, με ένα εξαιρετικό φινάλε, η Mo Hayder καταφέρνει να κρατηθεί στο θρόνο της και να μας κρατά σε κατάσταση αναμονής για το επόμενο βιβλίο της.

«Ο άλλος κόσμος είναι  η φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Ό,τι  κάνω, κάθε χιλιόμετρα που περπατώ, με προετοιμάζει. Πρέπει να βρω τον τόπο και τον χρόνο».

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews