Θέατρο

«Το Γελοίο Σκότος»

«Το Γελοίο Σκότος»

του Βόλφραμ Λοτς από  16 Μαρτίου στην Πειραματική Σκηνή -1 του Εθνικού Θεάτρου σε  πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα

Δύο στρατιώτες, μία επικίνδυνη αποστολή στα τροπικά δάση του Αφγανιστάν, δύο  Σομαλοί πειρατές, ένα Ιταλός κυανόκρανος, ένας Σέρβος ιθαγενής, ένας ιδιόρρυθμος πάστορας, ένας παπαγάλος που λέει τις ειδήσεις, ένας μυστηριώδης αντισυνταγματάρχης που αυτομόλησε στη ζούγκλα, ένας συγγραφέας ραδιοφωνικού έργου σε απόγνωση…

Το «Γελοίο σκότος», το  πλέον πολυμεταφρασμένο γερμανικό έργο των τελευταίων ετών, βασίζεται στην Καρδιά του Σκότους του Τζόζεφ Κόνραντ και στο Αποκάλυψη Τώρα του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Το έργο εξερευνά την αντίληψη των Ευρωπαίων σχετικά με το «ξένο», ασκεί κριτική στον οικονομικό και στρατιωτικό επεκτατισμό, και συνδυάζει την υπαρξιακή αγωνία του μυθιστορήματος με την παρωδία.

Ο Βόλφραμ Λοτς (1981) είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γερμανούς δραματουργούς της νέας γενιάς με κείμενα που προκαλούν και διευρύνουν τα όρια της θεατρικής γραφής.

Τo «Γελοίο Σκότος» βραβεύτηκε ως το καλύτερο γερμανόφωνο έργο του 2015 από το περιοδικό Theater Heute και την επιτροπή των βραβείων Nestroy.  Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από μια νέα ομάδα ηθοποιών σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Γιαννοπούλου.

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Γιαννοπούλου

Μετάφραση-Δραματουργία: Γρηγόρης Λιακόπουλος

Μουσική σύνθεση: Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, Πάνος Τσεκούρας

Παίζουν: Γιώργος Κισσανδράκης, Μάριος Παναγιώτου, Γωγώ Παπαϊωάννου, Βασίλης Σαφός

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:00

Τιμές εισόδου: 10€, 5€ για ανέργους

Εθνικό Θέατρο-Πειραματική Σκηνή, Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074, 210.7234567

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews