Βιβλίο

«Το μυστικό της μπλε πολυκατοικίας»: η Έλενα Ακρίτα στα καλύτερά της…

«Το μυστικό της μπλε πολυκατοικίας»: η Έλενα Ακρίτα στα καλύτερά της…

Για την Έλενα Ακρίτα δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Έχει γράψει άπειρα δημοσιογραφικά και συγγραφικά χιλιόμετρα. Στο αστυνομικό μυθιστόρημα εδραιώθηκε με το «Φόνο 5 αστέρων» που κέρδισε τις εντυπώσεις και πρωτοέκανε την εμφάνισή της η Ελσινόρη Χατζή. Η νεαρή δημοσιογράφος τελικά ήρθε για να μείνει (και μεταξύ μας πολύ καλά θα κάνει!), αφού πρωταγωνιστεί και στο παρόν βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ), θέτοντας μέχρι και τη ζωή της σε κίνδυνο.

Επικαιροποιημένα μέρη και καταστάσεις, σε συνδυασμό με μια ιστορία που εκτυλίσσεται τη δεκαετία του 1970, στοιχειοθετούν την πλοκή, στην οποία ενυπάρχουν αφειδώς η ένταση, η δράση, η μεταφορά από το τώρα στο τότε και τούμπαλιν, αλλά και τα έντονα ανθρώπινα συναισθήματα.

«Το κακό με τα λάθη δεν είναι ότι τα κάνουμε. Το κακό είναι ότι δεν τα αγκαλιάζουμε για να μας δείξουν πώς θα μας βοηθήσουν».

Ειδική μνεία γίνεται σε ένα καταλυτικό γεγονός της δεκαετία του 1970, που η Ακρίτα το αποδίδει τόσο εύστοχα, κάνοντας τον αναγνώστη να νιώθει αυτόπτης μάρτυρας, στα ήδη γνώριμα μέρη και γεγονότα για αυτόν.

Πολιτική, Τύπος, έρωτας, προδοσία, βία «χορεύουν» χορό κυκλωτικό γύρω  από τους πρωταγωνιστές μας, οι οποίοι δέσμιοι του χαρακτήρα και των πράξεών τους ακολουθούν πιστά τα βήματα.

«Ο Λένιν έλεγε ότι ελευθερία σε ένα καπιταλιστικό κράτος ισοδυναμεί με την ελευθερία στην αρχαία Ελλάδα. Δηλαδή, όλοι είναι ελεύθεροι να έχουν σκλάβους».

Το γνωστό πια και αγαπημένο ύφος της Ακρίτα, αυτό το μίγμα ρεαλισμού, σαρκασμού, αλλά και ρομαντισμού σε ισόποσες δόσεις, με γαρνιτούρα το χιούμορ της, κάνουν το παρόν βιβλίο μεστό, ευανάγνωστο και ενδιαφέρον.

Άλλωστε «Το μυστικό της μπλε πολυκατοικίας» δικαιώνει εκείνους που ισχυρίζονται πως διανύουμε μια περίοδο άνθησης του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews