Ελλάδα

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας του ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας του ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του κόμματος, αμέσως μετά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια, κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας, επί των ρυθμίσεων που  εισάγει το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως όχημα διευκόλυνσης της διαπλοκής και μηχανισμό εκβιασμού. «Το νομοσχέδιο είναι ψευδεπίγραφο κι ενώ εκπέμπει την ιαχή «μπροστά να φάμε τη διαπλοκή» δημιουργεί συνθήκες για νέα τζάκια που δεν είναι γνωστά στην ενημέρωση και θα μπορούν να συναλλάσσονται με την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι είναι αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις του άρθρου 4 για την ονομαστικοποίηση των μετοχών επισημαίνοντας ότι μέσω της δήθεν ονομαστικοποίησης εισάγονται τόσες εξαιρέσεις με αποτέλεσμα μια οποιαδήποτε ξένη εταιρεία να μπορεί να έχει έλεγχο ενημερωτικού σταθμού και να μην ξέρουμε ποιος είναι ποιος.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Βενιζέλος στάθηκε και στη ρύθμιση με την οποία τον αριθμό των αδειών θα τις προσδιορίζει ο Υπουργός κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική ρύθμιση: « Γιατί μας φοβίζουν οι πολλές άδειες; Η αγορά θα κρίνει πόσες θα επιβιώσουν; Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις έχουν προσωπικό, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις προς το δημόσιο, δάνεια.

Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει μεταβατική ρύθμιση. Δεν υπάρχει πρόβλεψη τι γίνεται με τις επιχειρήσεις; Με τους εργαζομένους. Αυτό παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας. Το νομοσχέδιο είναι μηχανισμός συνεχούς εκβιασμού και πίεσης στις υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Ώσπου να έρθουν τα συμφέροντα που οργανώνονται, απειλούνται οι υπάρχουσες επιχειρήσεις» κατέληξε. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κατά τρόπο ευτελιστικό σε αυτά που κατήγγειλε επί τόσα χρόνια.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews