Ελλάδα

Τσίπρας: Παρά τις δυσκολίες θα ξεπεράσουμε το δύσκολο κάβο

Τσίπρας: Παρά τις δυσκολίες θα ξεπεράσουμε το δύσκολο κάβο

Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναίς». Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση διεξάγεται στον απόηχο της αποχώρησης του Αριστερού Ρεύματος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλεξης Τσίπρας ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως «παρά τις δυσκολίες θα καταφέρουμε να περάσουμε τον δύσκολο κάβο, για να υπερασπιστούμε τις μεγάλες αξίες, τους εργαζόμενους τους ανέργους».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «συζητάμε, συνεδριάζουμε, αποφασίζουμε, δρούμε σε ένα πολεμικό πολιτικό τοπίο».

Σύμφωνα με τον κύριο Τσίπρα «όλο αυτό το διάστημα δεν σταματήσαμε να δίνουμε μάχες με πείσμα και αποφασιστικότητα για να διεκδικήσουμε το δίκιο του ελληνικού λαού. Ματώσαμε. Δώσαμε μάχες μέσα σε αντίξοες συνθήκες.

Παλέψαμε με θεριά, μέσα κι έξω από τη χώρα, ούτε μια στιγμή όμως δεν δειλιάσαμε να πάρουμε ρίσκα, να ξεπεράσουμε τα όρια, να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Από την άλλη πλευρά ο πρώην πρωθυπουργός δε δίστασε να δώσει απαντήσεις σε όλους όσους λένε ότι ο αγώνας των επτά προηγούμενων μηνών.

«Κάποιοι λένε πήγε χαμένος ο αγώνας. ας φανταστούμε πού θα ήταν η χώρα, η συμφωνία και η αριστερά χωρίς αυτόν τον αγώνα. Τι συμφωνία θα έφερνε αλήθεια ο Σαμαράς αν έμενε πρωθυπουργός;» διερωτήθηκε ο κύριος Τσίπρας.

Επιπλέον αναφερόμενος στην επίτευξη της συμφωνίας υπογράμμισε ότι «στο τέλος πήραμε μια δύσκολη επιλογή να μην αποδεχτούμε τη μαζική αυτοκτονία που μας ετοίμαζαν οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη», ενώ συμπλήρωσε «έχουμε απόλυτα ήσυχη τη συνείδηση μας, είμαστε περήφανοι για τις επιλογές μας αλλά και για κάθε σπιθαμή που κερδίσαμε στο έδαφος της διαπραγμάτευσης, και σήμερα είμαστε πάλι εδώ με τις αμυχές του πολεμιστή που δεν παραδόθηκε και την αποφασιστικότητα και την εμπειρία για να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Παράλληλα στην τοποθέτησή του η οποία είχε έντονο προεκλογικό άρωμα ο κύριος Τσίπρας υπογράμμισε ότι στην εκλογική μάχη θα κριθεί το δικαίωμα του λαού να συνεχίσει να αγωνίζεται και να ελπίζει.

Επίσης σχολιάζοντας με έμμεσο τρόπο τις αποχωρήσεις των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας είπε ότι «Θα μπορούσαμε να δραπετεύσουμε από την αλήθεια.

Θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι, να υποκριθούμε ότι εκτός ευρωζώνης μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο και καλύτερο επίπεδο για τους πολλούς, να παραδώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού στη μανία του παλαιού πολιτικού καθεστώτος».

Μάλιστα διερωτήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Αν δεν λερώναμε τα δικά μας τα χέρια ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον;» διερωτήθηκε, για να σημειώσει ότι «είμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τις δικές μας αδυναμίες, προσπαθώντας να ανοίξουμε δρόμους, προχωρώντας μπροστά ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν.

Αλλά αν ο δρόμος ήταν στρωμένος, δεν θα ήμασταν εμείς εδώ, αλλά άλλοι. Η Αριστερά όμως πάντα έπαιρνε το τιμόνι στα δύσκολο»».

«Δεν παραδίδουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τη μάχη, είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά, μόνο μπροστά», πρόσθεσε.

Ακόμη ο κύριος Τσίπρας είπε πως «Όποιος θέλει να πενθήσει, έχει το δικαίωμα να πενθήσει, όποιος θέλει να αποδράσει, έχει το δικαίωμα να αποδράσει.

Εμείς προχωράμε μπροστά, μόνο μπροστά. Εμείς δεν καταθέτουμε τα όπλα. Η μάχη συνεχίζεται.

Να μην φύγει από το μυαλό μας το ερώτημα: ποια είναι η επιλογή που θα δώσει ελπίδα στο λαό μας. Σήμερα, τώρα, βαδίζουμε υπό πυκνά πυρά. Το σχέδιό τους ήταν από την πρώτη στιγμή η αριστερή παρένθεση.

Δεν χωράνε αυταπάτες. Ζούμε μια από τις στιγμές εκείνες που ο καθένας πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.

Επιδιώκουν να μας σύρουν στο βάλτο. Ό,τι δεν κατάφεραν τους 7 μήνες, ό,τι δεν προέβλεψαν καλά αφού μας είχαν τελειωμένους, ό,τι δεν πέτυχαν με τράπεζες και πιστωτική ασφυξία, θέλουν να το πετύχουν τώρα.

Καταφέραμε παρά τις δυσκολίες να αφήσουμε ένα δείγμα γραφής που κανείς δεν μπορεί να σβήσει. Θα θυμίσω ότι όλες οι παρεμβάσεις και νομοθετικές μας πρωτοβουλίες είχαν φιλολαϊκό και προοδευτικό πρόσωπο. Το άνοιγμα της ΕΡΤ, η επαναπρόσληψη σχολικών φυλάκων, η κατάργηση εισιτηρίου στα νοσοκομεία, ο νόμος για την ιθαγένεια, η αποσυμφόρηση των φυλακών, το κλείσιμο στις Σκουριές, τα χτυπήματα στη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστη τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για θέατρο παραλόγου στις επιτροπές της Βουλής.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews