Ελλάδα

Τσίπρας: Πρέπει να μοιραστούμε όλοι το βάρος της ευθύνης

Τσίπρας: Πρέπει να μοιραστούμε όλοι το βάρος της ευθύνης

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή και καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις με κριτήριο την ευθύνη που μας βαραίνει τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Δώσαμε έναν σκληρό αγώνα, που είχε και λάθη και παραλείψεις αλλά αναλαμβάνω απόλυτα τις ευθύνες μου» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως αισθάνεται υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη ο συγκεκριμένος αγώνας.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε επίσης πως η μάχη που δόθηκε ήταν άνιση, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό και υπογράμμισε : «τα βάλαμε με ισχυρούς αντιπάλους όπου από τη μία μεριά ήταν το δίκιο και από την άλλη η οικονομική ισχύς».

«Έχουμε αφήσει παρακαταθήκη αξιοπρέπειας και δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Είμαι βέβαιος πως αυτός ο αγώνας θα φέρει κάποια στιγμή στην Ευρώπη καρπούς» επισήμανε επίσης ο Πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τη στάση των ευρωπαίων εταίρων ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «την ύψιστη αλληλεγγύη την έδωσε η Ευρώπη και η μικρή Ελλάδα στη Γερμανία μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη διαγραφή χρέους. Αυτό που σήμερα κάνει η Ευρώπη δεν ονομάζεται αλληλεγγύη πρόκειται για δανεισμό με όρους επαχθείς».

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση τόνισε με νόημα πως: «το παλιό έχει τελειώσει σε αυτή τη χώρα μαζί με τις επιλογές που έκανε. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από τη δέσμευση μας να αγωνιστούμε για το δίκαιο του εργαζόμενου ελληνικού λαού, δεν θα κάνουμε το χατίρι σε κανένα να αποτελέσουμε μία μικρή παρένθεση μέσα στο χρόνο, θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο να προστατεύσουμε την κοινωνική πλειοψηφία».

Ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τη συμφωνία που καλείται το κοινοβούλιο να κυρώσει υπογράμμισε: «είμαστε αναγκασμένοι να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη συμφωνία. Δεν θα ωραιοποιήσω την κατάσταση αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν στη χώρα. Ο μεγάλος αντίπαλος βρίσκεται εντός των τοιχών. Είναι οι δυνάμεις της διαφθοράς και των καρτέλ που ευνοήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό με το ίδιο πάθος για να μπει μία τάξη και να γίνουν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Βρισκόμαστε ενώπιον της ευθύνης μας. Εάν θεωρείτε ότι ο σημερινός εκβιασμός είναι πλαστός, είμαι έτοιμος να ακούσω τις εναλλακτικές – Εάν είναι πραγματικός δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να μοιραστούμε το βάρος της ευθύνης».

πηγή: skai.gr

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews