Ελλάδα

Βαρουφάκης: Από αύριο θα τείνουμε χείρα συνεργασίας για συμφωνία

Βαρουφάκης: Από αύριο θα τείνουμε χείρα συνεργασίας για συμφωνία

Με το «όχι» που μας προίκισε ο λαός, θα καλέσουμε τους εταίρους για να βρούμε κοινό τόπο, τόνισε ο υπουργός. Από την πρώτη στιγμή σχεδίαζαν να μας κλείσουν τις τράπεζες. Το τελεσίγραφο επεστράφη με το δημοψήφισμα.

Πέντε μήνες διαπραγματευθήκαμε για το δικαίωμα να ακουστεί το λογικό μας επιχείρημα, όχι νέα δάνεια προτού αναδιαρθρωθούν τα προηγούμενα μη βιώσιμα δάνεια, τόνισε ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Δυο ήταν τα βασικά μας αιτήματα στη διαπραγμάτευση, η αναδιάρθρωση χρέους και το τέλος της λιτότητας. Στον επιστημονικό μας λόγο στο Eurogroup δεν υπήρξε αντίλογος.

Δυστυχώς, υπογράμμισε, οι δανειστές αρνήθηκαν κάθε ουσιαστική συζήτηση. Από την πρώτη στιγμή σχεδίαζαν να μας κλείσουν τις τράπεζες για να μας επιβάλλουν τις θέσεις τους. Αυτός ήταν ο στόχος του τελεσίγραφου, το οποίο σήμερα ο ελληνικός λαός επέστρεψε στους δανειστές.

Από αύριο, με το «όχι» που μας προίκισε ο ελληνικός λαός, θα τείνουμε χείρα βοηθείας, χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους. Θα τους καλέσουμε έναν-έναν να βρούμε κοινό τόπο.

Θα αντιμετωπίσουμε θετικά το ΔΝΤ που προς τιμήν του εξέδωσε έκθεση που επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι απαιτείται αναδιάρθρωση χρέους.

Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την ΕΚΤ που τήρησε στάση αναμονής την προηγούμενη εβδομάδα.Θα αντιμετωπίσουμε θετικά την Κομισιόν που όπως όλοι, θέλουμε να παίξει θετικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής πληγής.

πηγή: euro2day.gr

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews