Ελλάδα

Βαρουφάκης: Δεν πάω στο κόμμα Λαφαζάνη

Βαρουφάκης: Δεν πάω στο κόμμα Λαφαζάνη

Ο πρώην ΥΠΟΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκηςσε συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανική εφημερίδα Die Welt, ξεκαθάρισε τη θέση του όσον αφορά το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπογραμμίζοντας ότι δεν σκοπεύει να προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η επιστροφή στη δραχμή με κάθε κόστος θα ήταν λάθος, ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει προοπτική πολιτικής συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αφού όπως προσδιόρισε «Τους συμπαθώ και πιστεύω ότι με συμπαθούν αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός.

Από την άλλη πλευρά ο κύριος Βαρουφάκης, πήρε θέση και για το ζήτημα ευρώ ή δραχμή αναφέροντας χαρακτηριστικά «Η χώρα θα είναι καλύτερο να μείνει στο ευρώ αλλά όχι με κάθε κόστος. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή ασύντακτα» ενώ επεσήμανε ότι το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός.

Τέλος αναφερόμενος στη σχέση που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι παραμένουν φίλοι και εξέφρασε ξανά την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια, κάτι που όπως ανέφερε, γνωρίζουν πολύ καλά τόσο ο Βόλφανγκ Σόιμπλε όσο και η Κριστίν Λανγκάρντ.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews