Συνεντεύξεις

Βαρβάρα Πεντζερίδου: «Οι μικροί θεατές γίνονται απαιτητικό κοινό, όταν δεν ασχολείσαι καθόλου μαζί τους»

Βαρβάρα Πεντζερίδου: «Οι μικροί θεατές γίνονται απαιτητικό κοινό, όταν δεν ασχολείσαι καθόλου μαζί τους»

Ένα παραμύθι, μια εξαιρετική παράσταση περιμένει τους μικρούς μας φίλους στο Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης. Πρόκειται για το «Μικρό Ονειροπόλο» (περισσότερα για την παράσταση δείτε εδώ), μια ιστορία ύμνο για τη δύναμη της θέλησης, την πίστη και την αφοσίωση. Η αφηγήτρια Βαρβάρα Πεντζερίδου, που αναλαμβάνει να διασκεδάσει τους μικρούς θεατές (άνω των 4 ετών) με τη βοήθεια κούκλων, βίντεο, θεατρικού παιχνιδιού, και παντομίμας, μίλησε στην ιστοσελίδα μας για την παράσταση.

Κυρία Πεντζερίδου τί μήνυμα θέλετε να περάσει στα παιδιά «Ο Μικρός Ονειροπόλος»;

Ο Μικρός μας Ονειροπόλος θέλουμε να περάσει στα παιδιά ότι τα όνειρα είναι πηγή δύναμης και ζωής.

Οι μικροί θεατές είναι το πιο απαιτητικό κοινό. Τι πρέπει να έχει μια παράσταση για να τα εντυπωσιάσει;

Οι μικροί θεατές είναι απαιτητικό κοινό, όταν δεν ασχολείσαι καθόλου μαζί τους. Όταν όμως ασχολείσαι, παίζεις, τραγουδάς μαζί τους και τους κοιτάς στα μάτια, παίζουν κι εκείνοι και υπάρχει διάδραση, επικοινωνία και ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό μου και μια γκριμάτσα ότι ξέρω-ξέρω θέλεις να παίξουμε, ήμουν κι εγώ κάποτε 5 χρόνων.

Με ποιον τρόπο ενσωματώνονται οι κούκλες στη σκηνική δράση και ποιο σκοπό επιτελούν;

Οι κούκλες είναι οι ήρωες της ιστορίας μας. Αφηγούμαι ναι μεν την ιστορία του Μικρού Ονειροπόλου, αλλά παίζω και διάφορους ρόλους χρησιμοποιώντας τις υπέροχες κούκλες της Ξανθής Ταβουλαρέα και τα αντικείμενα του Ρέον.

Είστε μητέρα. Σας επηρέασε η μητρότητα στην ενασχόληση με το παιδικό θέατρο;

Η μητρότητα με επηρέασε να ασχοληθώ γενικά με το θέατρο και όχι μόνο το παιδικό. Παρότι δεν θέλω να τα διαχωρίζω, το παιδικό θέατρο μου αρέσει πάρα πολύ και το έχω ανάγκη. Η κόρη μου από την άλλη στην Ομάδα «Θέατρο Παντός Καιρού» που έχουμε στήσει παίζει σε παραστάσεις που απευθύνονται σε ενήλικες.

Τί μπορεί να κάνει ένας γονιός για να προετοιμάσει το παιδί προτού έρθει να δει την παράσταση;

Πρακτικά και μόνο, μπορεί να δώσει μερικές οδηγίες. Ότι παραδείγματος χάριν είναι σημαντικό να έχουμε μάθει να καθόμαστε με υπομονή να παρακολουθήσουμε μια παράσταση, να μην τρώμε ή πίνουμε την ώρα της παράστασης και να μην πετάμε κάτω τα σκουπίδια μας. Είναι τρεις απλές οδηγίες, τις οποίες διαχειριζόμαστε και όλοι όσοι δουλεύουμε σε παιδικές παραστάσεις με ευγένεια, αγάπη και μεγάλο χαμόγελο. Όσον αφορά στην ιστορία, εγώ δεν θα ήθελα να προετοιμαστούν οι μικρές θεατές κατάλληλα γιατί με τα παιδιά θέλω να παίξω, οπότε με ενδιαφέρει να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης.

Ποιο είναι το δικό σας μεγαλύτερο όνειρο;

Να πάω ένα μεγάλο ταξίδι με το παιδί μου!

Ποιο είναι το σχόλιο εκείνο από μικρό σας θεατή που σας έκανε εντύπωση;

«Να φορέσω το καπέλο του μάγειρα;». Πάντα τους αρέσει να βγάζουν φωτογραφίες με τα αντικείμενα μετά το τέλος κάθε παράστασης. Παίρνουν τα αντικείμενα και φωτογραφίζονται παίζοντας τους ρόλους της παράστασης.

Τί μας ετοιμάζετε μετά από αυτή την παράσταση;

Εκτός από αυτήν την παράσταση η ομάδα Ρέον ετοιμάζει μια υπέροχη παράσταση για τον Edgar Alan Poe που θα παιχτεί στο θέατρο Κνωσός από 6 Νοεμβρίου. Είναι μια σύμπραξη τεχνών, μουσικής, εικαστικών, σύγχρονου χορού, υποκριτικής και κινηματογράφου. Κίνημα Ρομαντισμού και ποίηση. Με την Ομάδα «Θέατρο Παντός Καιρού» ετοιμάζουμε για το τέλος του χρόνου μια παράσταση που αφορά στην ιστορική μνήμη.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews