Ελλάδα

Βενιζέλος: Η χώρα υπέστη μια τεράστια βλάβη τους επτά τελευταίους μήνες

Βενιζέλος: Η χώρα υπέστη μια τεράστια βλάβη τους επτά τελευταίους μήνες

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου είπε πως “ο λαός παρακολουθεί μία θλιβερή εικόνα, που εξηγεί γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Γιατί η χώρα υπέστη μία τεράστια βλάβη τους τελευταίους εφτά μήνες. Γιατί λέγατε ψέματα μεταξύ σας και στον λαό. Δεν σώζεται η χώρα έτσι. Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκροτήσει σχέδιο ανάπτυξης”.

Ακόμη ο κύριος Βενιζέλος έθεσε τρία ζητήματα τα οποία έχουν ως εξής:

1. Το κατεπείγον:

Η αιτιολογία του κ. Τσακαλώτου είναι κατανοητή αλλά είναι πολιτικό θράσος. Όταν εμείς ζητούσαμε την ίδια διαδικασία μας λοιδορούσατε. Θα υιοθετήσω το κατεπείγον εάν ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Τσακαλώτος ζητήσει συγγνώμη.

2.Συνταγματικότητα για το συνταξιοδοτικό:

Η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να πει εάν μετατρέπει το νομοσχέδιο σε ειδικό συνταξιοδοτικό για να μπορέσουν να μπουν οι τροπολογίες. Έχει τη δυνατότητα να το κάνει; Υπάρχουν θέματα ουσιαστικής αντισυνταγματικότητας, γιατί τα δικαστήρια έβγαλαν τις δικές μας αποφάσεις. Δεν φέρνετε μελέτες για τον αντίκτυπο των ρυθμίσεων που περνάτε.

3. Για εξουσιοδότηση του κ. Τσακαλώτου:

Ο ESM δεν είναι παράρτημα της ΕΕ ή της ΕΚΤ, αλλά είναι αυτοτελής οργανισμός της ευρωζώνης. Και έχω υποβάλει τροπολογία για αυτό το θέμα. Λέγατε ότι τα μνημόνια δεν έχουν κυρωθεί ορθώς και στην εξεταστική που κάνατε ήταν το μεγάλο θέμα ότι δεν έχουν κυρωθεί σωστά.

Με βάση ποια συνταγματική διάταξη εισάγεται στη Βουλή αυτή η σύμβαση που φέρνετε; Με πόσους ψήφους θα πρέπει να ψηφιστεί η σύμβαση που φέρνετε;

Που είναι διακρατικός οργανισμό ο ESM; Εξηγείστε ποια είναι η νομική φύση της σύμβασης.

Κόντρα Βενιζέλου-Ζωής

Εν τω μεταξύ για άλλη μια φορά σημειώθηκε επεισόδιο ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την πρόεδρο της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Βενιζέλος είπε πως “‘οπως και να το κάνουμε, η σύγκριση με τον Βαρουφάκη με ευνοεί, σκέφτεται ο κ. Τσακαλώτος”. Σε εκείνο το σημείο απευθυνόμενος προς την κυρία Κωνσταντοπούλου είπε: “Σταματήστε να ταλαιπωρείτε το σώμα, είναι 03.00 το πρωί”

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κύριος Βενιζέλος είπε πως είναι “πολιτικό θράσος να μιλάτε για “κατεπείγον” (σσ. Τσακαλώτος) όταν εσείς οι ίδιοι μας κατηγορούσατε για τον ίδιο λόγο

Τέλος κατέληξε τονίζοντας πως “λέγατε ωμά ψέματα μεταξύ σας (συγκυβέρνηση) και προς τον ελληνικό λαό”.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews