Ελλάδα

Βούλτεψη: Ο Βαρουφάκης έφυγε,ο λογαριασμός μένει…

Βούλτεψη: Ο Βαρουφάκης έφυγε,ο λογαριασμός μένει…

Η Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας το σημερινό δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήματος,αναφορικά με τους συμβούλους του πρώην ΥΠΟΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη, ανέφερε ότι μεταξύ άλλων ότι «ο Βαρουφάκης έφυγε, ο λογαριασμός έρχεται».

Η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι «εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι», και πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ που ήταν σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών, απαιτεί τώρα το ποσό των 375.000 ευρώ για «υπηρεσίες» τριών μηνών.

Η γαλάζια βουλευτής υπογραμμίζει ότι το «πλούσιο βιογραφικό» και η «εμπειρία» του συγκεκριμένου «συμβούλου» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού ούτε συνεργάτης του Β. Σόιμπλε ήταν, ούτε έλαβε μέρος στο στήσιμο του EFSF, ούτε έχει κάποια σχέση με τον ESM, ούτε συνεργάστηκε με τον ισλανδική κυβέρνηση για το χρέος, αλλά μόνο για την άρση των capital controls.

«Εκτός και αν ο τελικός σκοπός ήταν η επιβολή των capital controls και είχαν… προκαταβολικά προσλάβει σύμβουλο για την άρση τους, αφού προηγουμένως θα τα είχαν επιβάλει», συμπλήρωσε η κα Βούλτεψη.

Ακόμη στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι «όταν ήλθε η ώρα του λογαριασμού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έσπευσε εν κρυπτώ, στις 31 Ιουλίου, να εκδώσει μια ακόμη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (από αυτές που κατήγγελλαν ως «πραξικοπηματικές ενέργειες» και «εκτροπή»), εμφανίζοντας ως «έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» τις προφορικές οικονομικές συμφωνίες του κ. Βαρουφάκη με τους «συμβούλους» του».

Επ’ αυτού υπενθύμισε ότι στις 5 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ζητώντας, μεταξύ άλλων, να πληροφορηθούν, ποιοι πρόκειται να επωφεληθούν από την συγκεκριμένη ΠΝΠ και με ποια ποσά.

Υπενθύμισε επιπλέον πως ο κ. Βαρουφάκης παραιτήθηκε από το αξίωμά του την επομένη του «δημοψηφίσματος», ενώ ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τον κάλυψε απόλυτα στις 31 Ιουλίου από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το «μυστικό Σχέδιο» περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Όπως αποδεικνύεται τώρα, η πρωθυπουργική κάλυψη υπήρξε πλήρης: Ακριβώς την ίδια ημέρα της παροχής κάλυψης από το βήμα της Βουλής, εκδόθηκε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας θα πληρωθούν αδρά οι «σύμβουλοί» του.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας ούτε ήξερε, ούτε άκουσε…», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews