Ελλάδα

Βούτσης για Ζωή: Δεν μας τιμά να αναλωνόμαστε σε θεσμική τυπολατρία

Βούτσης για Ζωή: Δεν μας τιμά να αναλωνόμαστε σε θεσμική τυπολατρία

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, σχολίασε με επικριτικό τρόπο την τακτική της Προέδρου της Βουλής να προβάλει εκ νέου εμπόδια στη διαδικασία ψήφισης του τρίτου μνημονίου.

«Ο περιορισμός της συζήτησης αυτής δεν βοηθάει κανέναν και τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βούτσης ενώ έκανε λόγο και για «τυπολατρία».

«Δεν μας τιμά όταν μιλάμε για τόσο σοβαρά ζητήματα να αναλωνόμαστε σε αυτή τη θεσμική τυπολατρία που είναι στα όρια του προσχήματος», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την επιστολή που έστειλε χθες Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι: «δεν μας τιμά το ότι αναγκάζεται ο πρωθυπουργός να ζητά, να θέτει ημερομηνίες και ώρες, να υπάρχει διαπραγμάτευση του αυτονόητου».

«Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Καθένας κρίνεται στο δημόσιο χώρο όλο και πιο πολύ και αυστηρά ανάλογα με το θεσμικό ρόλο που έχει.

Δεν μπορώ να δώσω ερμηνεία πέραν από αυτή που η ίδια δίνει, θα ήταν unfair», δήλωσε ο κ. Βούτσης όταν κλήθηκε να σχολιάσει την στάση της Προέδρου της Βουλής.

Όσον αφορά Στο κείμενο της συμφωνίας το χαρακτήρισε «υποχώρηση και χοντρό συμβιβασμό» προσθέτοντας ότι «το να αποχωρήσουμε (σ.σ. από την κυβέρνηση) θα ήταν μια μεγάλη ήττα για την αριστερά».

Αναφορικά με τις εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας οι εκλογές το Σεπτέμβριο, θα θέλαμε να φτάσουμε μέχρι τη συζήτηση για το χρέος, τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο. «Από ‘κει και πέρα το Σύνταγμα θα το πει τι θα γίνει» διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews