Πολιτική

Έρχεται έλεγχος «πόθεν έσχες» για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Έρχεται έλεγχος «πόθεν έσχες» για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Μέτρα κατά της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων εξήγγειλλε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης προαναγγέλλοντας την επέκταση του ελέγχου πόθεν έσχες και στους γιατρούς που συνταγογραφούν για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Μετά τους διοικητές των νοσοκομείων ο έλεγχος «πόθεν έσχες» επεκτείνεται και στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς, όπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας έχουν καταγραφεί περιπτώσεις γιατρών που εκτελούν όλες τις συνταγές σε ένα φαρμακείο ή γράφουν φάρμακα μόνο μίας εταιρείας, σε ποσοστό που φτάνει ακόμα και το 75% και οι ίδιοι βρίσκονται δύο και τρεις φορές πάνω από τον μέσο όρο των γιατρών ίδιας ειδικότητας.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως οσοι γιατροί υπερσυνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις θα ελέγχονται από τις αρμόδιες οικονομικές Αρχές και επισήμανε ότι όποιος συνεχίσει να συνταγογραφεί εμπορική ονομασία, θα βγαίνει από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ξεκινά το Σεπτέμβριο η απογραφή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα, όσον αφορά την απογραφή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε πως σε πρώτη φάση θα γίνει χωρίς τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, αλλά με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών αρχείων της ΗΔΙΚΑ, του Taxis και όσων Ταμείων διαθέτουν μητρώο.

Ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ακόμη ότι δεν υπάρχει εικόνα για τους έμμεσα ασφαλισμένους και όσους έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Ο υπουργός έδωσε εκ νέου διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας από το ΕΣΥ και αναμένεται μέχρι 16 Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας στα οκτώ νοσοκομεία που εφαρμόζεται.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγγειλε την επέκταση του ελέγχου και στους γιατρούς.

Πηγή iefimerida.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews